Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Thursday, December 10, 2009

un fleac...ne-a ciuruit !

ma uit la tv....si ma minunez. Videanu, Boc si Blaga explica jurnalistilor ce program (in excel) a folosit PDL'ul pentru numararea paralela a voturilor din 6 decembrie.
Asta dupa ce acum o zi-doua Videanu dadea cu pumnu in masa ca nu primea prin sms de la membri pdl din comisii, DE PE TELEFOANELE PERSONALE, DECAT voturile basescu si voturile geoana, deci DOAR DOUA COLOANE. Si-a dat si cuvantul. Acum vad vro.....8 coloane....si nrul de voturi nule, nu doar voturile candidatilor...si multe altele. Ce pot sa va spun este ca, fiind membru intr-o comisie aici in timisoara, am avut "onoarea" de a fi alaturi de un membru PDL. Pe langa faptul ca incerca sa dea cate 2 buletine la persoanele pe care le stia dansul ca voteaza cu base, el ne cerea din 2 in 2 ore cati au venit la vot. Si stiu ca folosea un telefon de la partid, intrucat...NE-A SI SPUS...ca el n-are telefon si ca asta e de la partid...:|. El s-a dus si la numarat la Biroul Electoral Judetean.
In momentul asta, Directorul STS (serviciul de telecomunicatii speciale) este in audienta, sa dea cu subsemnatu, intrucat infrastructura STS a fost folosita de pdl in timpul zilei de 6 decembrie, lucru interzis, de altfel. Acest lucru a fost afirmat chiar de PDL...ca apoi sa-si retraga afirmatiile. :|
In fine. Cele 2 camioane de dovezi ale PSD..s-au transformat in vro 2 cutii. Or fi suficiente? Se lauda ca au procese verbale modificate, cnp-uri false (cnp-uri ale unor oameni decedati), fimulete si poze. Astazi Curtea Constitutionala va anunta in cat timp se va pronunta in acest caz.
A! Sa va mai dau doua exemple de frauda (de data aceasta in afara granitelor):
- in nu stiu ce oras din Italia, numarul de votanti a fost atat de mare, incat ar fi trebuit sa fie UN VOT LA 12 SECUNDE - timp de 14 ore. Intr-o singura sectie de votare.
- in Luxemburg, au votat 400 de oameni. Comunitatea romana din Luxemburg numara 200 de romani.
Inca una mai de pe langa casa mea. Unor prieteni li s-au oferit bani sa voteze cu Base.. Ei fiind in PSD, EVIDENT ca au sunat la Politie si au facut reclamatie. Cu ea au ramas.
I rest my case. :)

Si inca ceva, de la cumnata mea. Profesor in Romania:
"Flora MLADIN: suntem in vacanta de azi
Flora MLADIN: liberi si fara bani."


Un lucru interesant de citit.

8 comments:

  1. si uite ca asa mai inteleg si eu ce e cu politica asta...oare la tembelizor de ce nu ne lamuresc asa?
    PS: super blog gagika ;)

    ReplyDelete
  2. La tembelizor exact asa va lamuresc, dragutza! Domnisoara Mladin nu a facut altceva decat sa preia informatiile transmise de Vantu, prin Realitatea, de Voiculescu, prin Antena, s.a.m.d.
    E mai usor sa repeti ceea ce spun altii decat sa gandesti singur si sa-ti formezi un rationament propriu, nu? ;)

    ReplyDelete
  3. Daca m-ai cunoaste, ti-ai retrage ultimele randuri ;) De uitat la realitatea, nu ma uit. Iar la Antena 3 doar la Badea. Asta in caz ca te intereseaza. Ma ierti ca ma numar printre miile de fani Badea. O zi faina.

    ReplyDelete
  4. "Stii ce-mi place despre tine?"(citat stim noi din cine ;) ) Ca de altfel despre toti romanii... Ca suntem atat de impotriva sistemului, dar ne complacem in el. Imi aduc aminte cand a fost vorba de bac - atat tu, cat si dragutii tai de colegi v-ati bucurat de "avantajele" sistemului? Ce nota ai avut la mate? Da' la chimie? Cum ai obtinut aceste note?
    Asa cum le-au obtinut si majoritatea persoanelor de varsta noastra... Si esti apoi revoltata ca nu-ti gasesti de lucru? Pai nu stiu, scoatem oameni din facultate pe banda rulanta si apoi se plang ca nu le putem oferi de lucru... Si de fapt, nu doar ca scoatem absolventi pe banda rulanta, ci ii mai scoatem si total nepregatiti...
    Nu te angajeaza nimeni pe ochi frumosi si nici atat pe "notele" obtinute, cel putin nu intr-o societate capitalista.
    Am ajuns in stadiul in care nu incercam decat sa fraudam - sa obtinem note bune, posturi bine platite, fara sa facem nimic.
    Profesorii de liceu au ajuns sa-si puna pielea la bataie, doar ca sa nu-si recunoasca nepasarea cu care au tratat elevii timp de 4 ani de zile ( ma refer la stii tu ce "manarii" care i-ar fi costat scump, daca ar fi fost prinsi).
    Imi pare rau ca se plang atat fara niciun rost. Am fost 4 ani in liceu si nu am cunoscut decat un singur profesor care era si pregatit si-si facea si treaba bine - si el e Farago.
    In rest am cunoscut
    - incompetenti: Papava, Forga, Trailoiu, Hana, Firu, Gheorghita, Bancov
    - pregatiti, dar dezinteresati: Stoinel, Rusu, Heidemarie, Stolojescu, Dragan
    Unele nume chiar imi scapa acum.
    Stim cu totii cum se face scoala la "Traian Lalescu" Orsova si stim si cum se face la "Marina".
    Garantez ca n-ai stiut niciodata sa sortezi un cacat de vector - nu de alta, dar varianta pe care ti-a dat-o Papava nu mergea - decat pentru maxim 3 valori... O sa-mi spui ca oricum nu te interesa? Faceai totusi informatica 4 ore pe saptamana si pe unii din colegii tai poate ii interesa, sau cel putin i-ar fi ajutat mult mai mult la facultate daca aveau unele notiuni bine stabilite la momentul potrivit.
    O sa-mi spui ca ai tai (parintii, cumnata si cred ca si cel putin un frate) fac exceptie? Daca nu as stii mai bine, poate te-as crede - dar din pacate am fost acolo ;) .
    Asa ca te rog, domnisoara corecta si revoltata, nu te mai bate cu pumnul in piept cand ar trebui sa te simti cu musca pe caciula - tu si mai bine de jumatate din cunostiintele de varsta ta ( +/- 4-5 ani).

    ReplyDelete
  5. Deci (dak tot mi-ai amintit de d-na Forga)..deci..
    1. Nu mi-a placut niciodata informatica, nici macar nu m-a atras, nici macar putin. Da, faceam 4jdemii de ore pe saptamana. Singurul motiv pentru care am mers la acel profil a fost faptul ca ERA SINGURUL care era cu engleza bilingv, si cred cu tarie k nu am fost singura care a venit acolo doar pentru acest lucru. Imi placeau de minune orele de info cu ilustra d-na Papava...ea la cafea, noi la Cican.
    2. Mi-ai enumerat profi din Lalescu...vad..atunci de unde ii cunosti tu pe ai mei ca si profesori? De mine poti zice ce vrei, dar de parintii mei sa spui ca nu s-au dedicat acestei meserii (pe un salariu de kkt, CREDE-MA) nu iti permit. Nu iti cer sa intrebi fosti absolventi ai liceului de Marina si sa-i intrebi ce parere au, de exemplu, despre tatal meu. Nu vorbi despre ai mei in necunostinta de cauza, atat iti spun.
    3. Nu ma simt cu musca pe caciula dintr-un motiv foarte simplu. Nu am tinut un secret cum s-a dat bacu la noi in oras. Nu numai in acel an, ci in FIECARE AN. Toti cunoscutii mei imi stiu aventurile de la bac si mi-am auzit multe gen "scoala de balet" am terminat. Nu am tinut un secret ca am copiat, tu n-ai copiat? Mai ales cand toti din juru tau copiau. Pana la urma era un concurs, iar cu fair play nu mai intram in veci la facultate. Am copiat pentru ca aveam nevoie de nota mare la bac (sa compensez nepasarea mea din liceu) ca sa am o sansa sa intru la fara taxa la facultate. Nu am reusit din primul an, dar urmatorii ani am trecut la fara taxa. N-am invatat pentru note, sa ma laud k am luat 10 pe linie sau mai stiu eu ce. Am invatat de rusine fata de ai mei si sa-i salvez de cateva zeci de milioane. Dar asta nu ai tu de unde sa stii.
    4. Acest blog l-am facut chiar sa subliniez "normalitatea" din tot ce ne-nconjoara. Lucruri absolut incredibile in alte tari, si totusi atat de normale la noi (copiat pe la bac in prostie, spaga la doctori, profesori nepasatori, spaga la facultate, absolventi pe banda rulanta). Nu am zis niciodata ca sunt impotriva sistemului si ca ma lupt cu el (n-as avea nicio sansa), ci ca sunt scarbita ca sunt nevoita sa traiesc in el. D-asta voi si pleca cu prima ocazie. Din fericire am vazut cum e viata in alte tari si nu exista termeni de comparabilitate.
    Cam atat. Ms de comment. As fi fost curioasa sa vad cine esti, dar na, cand ataci, de obicei ataci "anonim".
    O seara faina. bye

    ReplyDelete
  6. 1. Eu am avut o optiune - am dat examen la facultate si nu m-a interesat media de la bac.
    2. Am lucrat in timpul facultatii pt ca nu suportam sa fiu intretinut de ai mei.
    3. Nu am platit pt nicio favoare si nu m-am folosit niciodata de PCR-ul caracteristic Romaniei (nu, nici macar la bac). Am fost nedreptatit de mai multe ori si nu am beneficiat de anumite avantaje care mi se cuveneau tocmai din aceasta cauza.
    4. Am tras sa intru la o facultate(fara taxa) la care taxa era 40 milioane tocmai pt ca nu voiam sa fiu dependent de nimeni.
    5. Am tras apoi ani buni, chinuiti, in care trebuia sa ma uit cum colegi de-ai mei aveau note mai bune(si implicit burse mai mari) doar pe sistemul PCR, desi eram si sunt mult mai pregatit ca ei.
    6. E doar la moda sa faci o facultate, in Romania, pana la urma nici nu conteaza care. Cati dintre voi au ales o facultate pe care au vrut-o si nu una la care au dat cu banul? Sau care li s-a parut ca "suna mai bine"? Sau care li s-a parut mai "usoara"?
    7. Trebuia sa intri la o facultate? Si asta ar trebui sa justifice tot? Toata lumea are o justificare... asta schimba cumva lucrurile si gravitatea actiunilor noastre? Si cum Dumnezeu poti sa te justifici prin faptul ca voiai sa intri la facultate, dar in acelasi timp sa consideri un lucru negativ faptul ca producem absolventi pe banda rulanta? Dar de fapt, asta mi s-a parut tot timpul una din marile probleme ale generatiei noastre - dorinta atat de puternica de a apartine unui grup, unei turme :)
    8. Mentalitatea asta e de vina... Schimba-ti propria mentalitate si apoi mai vorbim de a celorlalti.
    9. Numele meu nu e important pentru ca nu ar schimba cu nimic decursul acestei "discutii"... Eu imi exprim o parere in legatura cu ceea ce scrii tu - aduc argumente pentru a-mi sustine parerea si atat.
    10. Nu am nimic cu tine personal - dar ceea ce ma enerveaza e ca, asemeni multori tineri, in loc sa fim cei care incearca, fie chiar si cu putin, sa schimbe tara asta, actionand "civilizat" si nu asa cum impune "normalitatea", daca o consideram gresita.
    11. Nu te simti cu musca pe caciula? De ce? Pentru ca e "out in the open" e ok? Nu mai are de ce sa-mi fie rusine ca am trisat, ca am inselat? Insel pe fata, deci e ok... cam asa e sau nu inteleg eu bine?
    Nu, nu e ok... nu e ok sa acuzi in stanga si dreapta, dar sa te porti de parca aceleasi lucruri sunt ok cand le faci tu...
    Traim in Romania, e adevarat, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa ne purtam exact ca turma!
    Eu prefer sa pot spune despre mine ca sunt corect si sa nu am nimic pe constiinta.
    11. Legat de parinti tai... Nu le contest gradul de pregatire... Am o singura intrebare: in generatia ta, foile cu "Ion" (nu mai stiu sigur daca era "Ion" sau "Morometii" - nu ca ar avea vreun fel de importanta, tot gresite erau :) ) de cine erau scrise? Eu unu, daca doamne fereste as ajunge profesor, in niciun caz nu m-as injosi atat.
    12. Nu ma intereseaza ce Dumnezeu cautai tu si ceilalti 20 si ceva de oameni la mate-info (bilingv engleza), dar profilul e mate-info si profa aia, platita din banii nostri ar fi trebuit sa-si faca treaba... Nu sa stea la cafea... Dar asta nu te deranjeaza, pentru ca nu te interesa materia.
    Concluzie: Romania nu e chiar asa de kkt decat atunci cand lucrurile nu decurg cum vreau eu... Daca in schimb lucrurile se desfasoara anormal/ilegal s.a.m.d., dar in favoarea mea, e super ok, nu?
    Dragut :) Crezi ca daca pleci din Romania schimbi si mentalitatea?

    ReplyDelete
  7. Iar intelegi ce vrei. N-am zis ca tara asta nu e de kkt daca lucrurile se desfasoara anormal/ilegal dar in favoarea mea. Tocmai acest lucru mi se pare deplorabil. Ca de multe ori trebuie sa ajungem in punctu asta. Sa-ti mai dau un exemplu. La spital. Daca nu-i dai ceva doctorului..sau mai ales asistentei, acolo uita de tine. Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi la spital si sa vezi cum e (daca nu stii). Sau stai. Poate tu asta vroiai sa zici prin "am fost nedreptatit". Pai e bine k ai fost doar nedreptatit si ca nu mori naib prin spitale ca nu le dai alora un ban sa-ti dea medicamentele (pe care tu le cumperi, evident). Asadar, iti dau dreptate in ce spui, esti un caz fericit, sau sa zic nefericit? In concluzie, iti multumesc ca mi-ai impartasit din crezurile vietii tale, dar eu prefer "turma" asta..pana pot evada din ea. Si da, mentalitatea mea se va schimba, e deja schimbata fata de cea a multor oameni din "turma", dar un lucru e sigur: sunt fericita cu viata mea si multumita de ce am realizat. Faptul ca au plans ai mei knd am absolvit si-am terminat anu 3 cu 10, privindu-i in ochi si simtind ce am simtit...m-a facut sa trec peste orice obstacol, pentru ca stiu ca am IN PARINTII MEI un sprijin (financiar la nevoie, dar mai ales MORAL). Iar despre paginile de la bac (cu Ion), nu-mi ajung 500 de randuri sa-ti explic motivul pentru care a scris tatal meu chestia aia (STIIND CA NU E CEA MAI CORECTA). Dar din nou, judeci in necunostinta de cauza. Te-am rugat sa nu mai vorbesti de ai mei. E chiar asa de greu?

    ReplyDelete