Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Wednesday, January 19, 2011

CCR = Penibila

Pe principiul "facem sa fie bine, sefu'", Curtea Constitutionala a dat-o in penibil.
"Nu a fost crestere de 15%, a fost o noua reducere de 10%".
Acum cateva luni ziceau ca reducerea salariilor bugetarilor cu 25% are un "caracter exceptional si temporar", ar fi trebuit ca de la 1 ianuarie 2011, salariile sa revina la nivelul dinainte de taiere, pardon, dinainte de "masura economica".
I-au MINTIT pe saracii oameni ca vor primi 25% inapoi de la 1 ianuarie. Nu-i vor primi, si chiar daca i-ar fi primit, tot ar fi fost MAI PUTIN decat in iunie. Un simplu calcul de matematica: Am 40 lei/ luna, vine masura economica, imi ia 25%.. deci raman cu 30. Apoi imi zice ca-mi creste cu 25%, dar 25% raportat la cei 30.. deci 7,5. Nu ajung nicicum la nivelul de dinaintea taierii.
Macar de i-ar fi primit pe aia... dar nu, doar 15% !
Trecem peste. Acum, ca sa-l scoata pe Basescu, zic ca nu o crestere cu 15 % (deci ar fi fost neconstitutional), ci este o noua scadere de 10%. Cititi aici, daca nu ma credeti.
Penibil. Credeam ca cei de la Curtea Constitutionala nu prea au ce invarteli sa faca, intrucat lucreaza cu CONSTITUTIA in fata. Scrie aia, bine... nu scrie aia, neconstitutional! E simplu.
Insa umbrela portocalie s-a intins si pe-acolo, dovada ca mai toate deciziile sunt luate cu un scor strans, de genul 5-4 pt Base. Pacat.
Ca veni vorba de "seful statului", atatia bani are la buget din taieri, incat s-a gandit sa-i dea... parlamentarilor.
Candidatii la alegerile locale si parlamentare ar trebui sa primeasca BANI DE CAMPANIE de la bugetul de stat.
Adica de la noi.
Stirea este breakin news pe gandul.info
Un "maruntis" de vro 20milioane euro. Pai STAM noi in banii astia? Las sa se duca la campanie, mai primim si noi un kg de malai....... Si s-a gasit el salvatorul, cu masura lui cu tot, ca sa nu mai fie "clientela politica" domne... Ca noi traim pe Luna si nu vedem ce se intampla in jurul nostru :|.. S-a ingrasat clientela ta ca scroafa, si tu cu ai tai pupinbasisti v-ati facut ca porcii din banii nostri!
Penibil presedinte. Penibila clasa politica.

7 comments:

  1. CCR nu mai reprezinta o problema pt basescu, pentru ca o controleaza si pe aia de multa vreme.Daca vrei o faza si mai tare atunci uita-te cum vrea Udrea sa numeasca primarii de sector şi directorii regiilor autonome subordonate Primăriei Generale a Capitalei. Ii spune Legea Capitalei.

    ReplyDelete
  2. Acum am citit pe hotnews despre Legea Capitalei... Cred ca face parte tot din "reformarea statului", nu? :) Dar acum reforma statul prin... desfiintarea sa! Cum adica sa nu mai aleaga cetatenii primarul?
    Astia is nebuni la cap! Pai ori e democratie ori ce naiba e asta ca eu nu mai inteleg nimic...

    ReplyDelete
  3. Pai e simplu....Udrea trage tare sa ajunga primar genaral, prin metode specifice si atunci o sa numeasca ea primarii de sector si directorii regiilor. Unii ar spune ca nu ne priveste pe noi, astia din "provincie" ce se intampla in capitala. Ba da, ne priveste foarte tare....basescu ce a fost inainte sa ajunga presedinte???

    ReplyDelete
  4. Ion Cristoiu: Maestre, cum ar arăta un guvern real cu Boc premier şi cu Băsescu la preşedinţie? Vă imaginaţi?
    Octavian Paler: Eu nu ştiu dacă am să mai fac umbră pământului mult pe lumea asta. Sper să nu apuc să văd o asemenea comedie chiar grotescă." --- din emisiunea "Sinteza Zilei" 11 aprilie 2007
    De ce ne e frica, nu scapam! Sper doar sa nu mai fac umbra pamantului romanesc, atunci cand se va intampla nenorocirea cu Udrea presedinte!

    ReplyDelete
  5. Intr-un articol scris de mine mai demult,avertizam liderii opozitiei ca la intoarcerea din vacanta parlamentara s-ar putea gasi intr-un sta sub dictatura lui Basescu.Se apropie ziua!
    https://popateapa.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=1632&action=edit
    http://popateapa.wordpress.com/2011/01/22/capii-bor-si-au-vandut-sufletul-diavolului/

    ReplyDelete
  6. Catalina, am schimbat adresa, acum e...www.born-in-romania.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Frumoase postari ! Blogul tau este minunat !

    Eu sunt o bloggerita incepatoare , si am nevoie de putin ajutor pt a ma integra mai usor in lumea bloggerilor scriitori !

    Ai fi interesata de o promovare reciproca a blogurilor noastre prin bannare publicitare ?

    Astept un mail ( doryanna_324@yahoo.com ) in caz ca iti surade ideea si vorbim mai multe !

    Mult succes pe viitor !

    ReplyDelete