Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Monday, February 7, 2011

Netul nostru cel de toate zileleDe doua zile nu am net in camin. Pentru a sintetiza problema intr-un singur cuvant, acela ar fi "disperare".
Pentru a sintetiza problema intr-un cuvant si mai scurt, acela ar fi "HAOS!!!".
Dependenta e un cuvant prea mic pentru a descrie atasamentul meu fata de internet. De doua zile sunt fara google, youtube, facebook, friend requests, cityville, rummy, mess, buzz-uri, nopti pierdute in fata laptopului. Dezastru!
Ieri am "furat" un pic de wireless de la cea mai norocoasa camera din camin (singura la care ink merge :| ), status adecvat situatiei: Caut net si nu gasesc... caut net si nu gasesc... tot netul sa apeleze la mine!
Nu mi-am putut face damblaua... Hopeless... Am lasat-o balta pana sa nu dau cu laptopu de pamant si m-am dus sa invatz (am examen azi... si am zis k o fi un semn...).
Ajungand in aceasta situatie de-a dreptul obsesiva pentru internet, azi-noapte cand m-am pus in pat, mi-am adus aminte cu... nostalgie de inceputurile internetului. Asa ca va propun un flashback... pentru cei care va mai aduceti aminte...
Cluburile de net... mIRC... nickname-uri...ping-uri (cand aveam lag)... canale... trivia! :)
Prin 2002 mi-am luat si eu calculator... pffff... Performant nu gluma, dovada ca inca il mai am (si inca merge) cu o usoara upgradare de rami. Irelevant.
Mi-am luat calculator... minune mare. Pai.. sa bagam internet!!! Aveam net de la romtelecom! Singura posibilitate pe vremea aceea. Iar cand erai conectat la net, nu mergea telefonu... :D... Conectarea dial-up...(aaa.. that sound!!!) iti mergea numa daca incercai pe la ora 10 fara cateva minute (seara). Dupa 10 puteai sa-ti iei adio. Iar ce era pe timpul zilei, era SCUMP!!! De la 10 era mai ieftin :) Si nu plateai abonament lunar, plateai cat stateai... Am inceput cu mIRC-ul acasa (aia era moda)... Incet incet m-am adaptat si noului trend, yahoo messenger. Da, chiar! V-ati intrebat vreodata de ce yahoo messenger 6.0 a fost PRIMA varianta de mess? A auzit cineva de yahoo messenger 1,2,3,4 sau 5? Ca eu nu... Sau poate nu mai stiu eu...
Mi-aduc aminte cand am descoperit primul site de unde pot downloada muzica! wow!!! Luam o melodie in 15 minute!!!! Mama ce viteza supersonica! Apoi am facut greseala de a spune tuturor despre site... si s-a ales praful. La propriu.
De atunci m-am hotarat sa tin "descoperirile" pentru mine. Ulterior a aparut Kazza Lite (un fel de DC) si mai faceam trafic si pe acolo:)
Nu aveam stick-uri, dvd-uri...(inca mai erau la moda dischetele.. cat aveau alea? vro 2 MB? :)) ) asa ca transferurile de pe un comp pe altul se faceau, in principiu, cu... hard-ul. Scoteai hard-ul, il conectai la celalalt comp... si bagai ce apucai: muzica ! filme... Mi-aduc aminte ca trebuia sa schimb jumper-ul de pe master pe slave, hm.. eram experta la dezmembrat comp-uri. Cine avea rack pentru hard... deja era avansat in tehnologie! :)
Mi-aduc aminte ca veneam in Timisoara la frate-meo si aveam hard-ul in geanta... pfff... Aveam filme din reteaua de camine din Timisoara!!! Toata Orsova ma stia! :))
In final.. punctul culminant. Am ajuns la facultate... camin.. Timisoara! Net gratis & non stop!
Aici obsesia mea a devenit de-a dreptul dependentza. Primul lucru pe care-l fac cand ma trezesc si ultimul inainte sa ma pun sa dorm: being online.
Am fost alaturi de el in fazele incipiente, care par atat de departate... si totusi mi le aduc aminte perfect, am crescut alaturi de el, iar el ma lasa cand mi-e lumea mai draga... :)
Anyway... acum scriu intr-un word, voi posta asta cand voi vedea "goagal-ul" incarcat :).. who knows when would that be...

Voi? Ati putea sta fara internet 2 zile? Bine, excludem excursii, cresterea copiilor, teambuilding-uri, deplasari de la munca si alte lucruri de oameni mari care v-ar ocupa tot timpul :) Daca pur si simplu nu aveti ce face si nu sunteti workaholic (uite in cazul meu, chiar daca sunteti in sesiune:P )... puteti sta fara net 2 zile???
Pana una alta... ma pun sa invatz si astept un miracol...
Bye!!!
UPDATE: A revenit netul... dar doar la o parte din camin... Asa ca acum sunt conectata la un wireless: Mona.
Ms MONA!!! :) (whoever u are)... ur a life saviour!!! :)

2 comments:

  1. Pai daca a venit netu', inseamna ca s-a dus naibii si examenul tau. Referitor la intrebarea ta.....da, fac spume fara net 2 zile. Inainte credeam ca e un moft, apoi necesitate...acum dependenta. Bafta cu sesiunea!

    ReplyDelete
  2. Cred ca as rezista fara net 2 zile, been there done that:D

    ReplyDelete