Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Tuesday, January 11, 2011

Cu ce se ocupa orsovenii mei...

Artcol aparut, azi, in Romania Libera

Fiecare consilier local din Orşova trebuie să recite o poezie la Festivalul Eminescu din 14 ianuarie

Consiliul Local Orşova a adoptat o hotărâre care prevede ca fiecare consilier să recite câte o poezie de Mihai Eminescu, la cea de-a XX-a ediţie a "Festivalului Internaţional de Poezie - Eminescu", ce va avea loc în 14 ianuarie, potrivit Mediafax.
Hotărârea, care a primit 15 voturi "pentru" şi doua "împotrivă", a fost adoptată în 30 noiembrie 2010 şi a fost propusă de consilierul local PNL Dumitru Pătăşanu.
Pătăşanu a declarat, marţi, că iniţial a propus un proiect prin care Consiliul Local Orşova să aloce fonduri pentru organizarea ediţiei XX a "Festivalului Internaţional de Poezie - Eminescu", dar câţiva consilieri s-au opus, astfel că iniţiatorul a vrut să se "răzbune" şi a introdus amendamentul care presupune ca fiecare ales să recite câte o poezie.
"În afară de acordul ăsta în bani, am venit cu un acord doi, să pregătim câte o poezie de Eminescu pentru acest festival. S-a supus la vot amendamentul şi a trecut", a declarat Dumitru Pătăşanu.
Articolul 2 al HCL nr. 101/ 30.11.2010 menţionează că "se alocă suma de 1.200 lei reprezentând contribuţia Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Orşova la bugetul festivalului, iar fiecare consilier trebuie să spună câte o poezie de Mihai Eminescu".
Valeriu Ungureanu, consilier local şi viceprimar PDL al municipiului Orşova, a declarat că hotărârea îi aminteşte de grădiniţă.
"Ca să ajungi să iei o hotărâre de consiliu local pentru a prezenta o poezie la un eveniment e ca la şcoală, ca la grădiniţă", a spus Ungureanu.
De partea cealaltă, Constantin Negulescu, consilier independent şi fost primar al municipiului Orşova, i-a ironizat pe consilierii care au votat proiectul.
"Atunci când a luat această hotărâre Consiliul Local cred că a fost lovit de flacăra violet sau albastră, numai aşa poţi vota ca fiecare consilier să spună câte o poezie", a spus Negulescu.
"Festivalul Internaţional de Poezie - Eminescu" este organizat de Fundaţia Culturală "Lumina" în parteneriat cu Primăria Orşova şi va avea loc în 14 ianuarie.



SUPERB, nu-i asa?
My personal favourite:
Articolul 2 al HCL nr. 101/ 30.11.2010 menţionează că "se alocă suma de 1.200 lei reprezentând contribuţia Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Orşova la bugetul festivalului, iar fiecare consilier trebuie să spună câte o poezie de Mihai Eminescu".... Cat de oficial suna in prima parte si apoi.... =))
Imi place la maxim!!! :))

2 comments:

  1. Ar fi frumos sa te duci sa faci un video cu astia recitand. :)

    ReplyDelete
  2. Nu pot ajunge din pacate... dar i-am vazut la pro tv cum si-au facut incalzirea :))
    http://stirileprotv.ro/exclusiv/timp_liber/primaria-orsova-s-a-transformat-saptamana-aceasta-in-cenaclu-literar.html
    SUPERB!!! :)

    ReplyDelete