Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Wednesday, June 2, 2010

In asteptarea Justitiei.. Justitiei potrivite

Prea bun ca sa nu-l preiau integral!
Textul a fost preluat de aici.


Toată lumea întreabă: de ce durează atât? De ce Guvernul Băsescu a adoptat atât de greu ordonanta tăierilor de pensii si salarii? De ce nu vine mai repede în Parlament? De ce e nevoie de o lună de zile pentru lucruri care puteau fi făcute într-o săptămână.

E simplu. Pe 7 iunie expiră mandatul lui Ioan Vida la conducerea Curtii Constitutionale (în ciuda unor acuzatii, profesorul Vida a fost un arbitru echilibrat). În locul său va fi ales de Camera Deputatilor, la propunerea PDL, Stefan Minea (dacă nu apar surprize în mecanismul de vot…). Tot în iunie, expiră alte două mandate: Nicolae Cochinescu si Petre Lăzăroiu. Succesorii lor vor fi numiti, vai, de Senat si de Presedintie…

Iată ce scria pe această temă, la 13 martie 2010, ziarul Evenimentul Zilei – care nu poate fi suspectat de pozitii partizane Opozitiei:

”Partidul Democrat Liberal încearcă să schimbe raportul de forţe în interiorul Curţii Constituţionale, prin obţinerea tuturor celor trei posturi, ocupate în prezent de judecători cărora le expiră mandatele. Dacă operaţiunea va reuşi, 5 dintre judecătorii Curţii vor aparţine democrat-liberalilor, în timp ce opoziţia va rămâne cu 4 locuri. Cele trei mandate expiră în luna iunie. Ele sunt ocupate în prezent de Petre Lăzăroiu (numit de preşedintele Traian Băsescu în locul lui Petre Ninosu-decedat) şi de doi judecători numiţi de PSD în 2001: Ioan Vida şi Nicolae Cochinescu.”

Asta înseamnă, ca raport de forte, un vot sigur în plus la Curtea Constitutională pentru orice măsură propusă de Traian Băsescu – acum situatia fiind relativ incertă.

Care va fi primul lucru pe care îl vor face societatea civilă si Opozitia după asumarea răspunderii Guvernului? Vor ataca la Curtea Constitutională invocarea aberantă a articolului 53 din Constitutie si retragerea unui drept deja câstigat (dreptul la pensie).

Când îsi asumă Guvernul răspunderea – după interminabile trageri de timp? Pe 7 iunie.

Când – spuneam mai sus – îi expiră mandatul lui Ioan Vida? Pe 7 iunie…


Dumnezeule cat tupeu si nesimtire!
Ce bine ca plec... Inca 10 zile!

0 comments:

Post a Comment