Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Saturday, February 26, 2011

10 pasi...

Inspirata de postul lui Alex (Born in Romania) m-am gandit sa va enumar cei 10 pasi de urmat pentru a deveni presedintele Romaniei pentru cel putin 6 ani.

1. Identificarea publicului tinta: Proştii! Slava Domnului Romania nu duce lipsa (vreo 5 milioane)
2. Hranirea prostilor cu ”adevaruri” : Sa traiti bine!; Salariile profesorilor vor creste cu 50%; Vin comunistii si mogulii!; Nu avem nevoie de imprumut de la FMI!; Romania nu va intra in criza! etc
3. Folosirea cuvintelor neadecvate unui presedinte, pentru a arata ca suntem un om obisnuit, ca oricare altul: tiganta imputita; gaozari; hă-hă-hă eram sub influenta bauturilor alcoolice si altele din acelasi registru institutional.
4. Lovirea unui copil cu pumnul in fata si apoi, evident, negarea: E un trucaj ordinar! Rusine Dinu Patriciu… Chiar asa.. Rusine!
5. Recompensarea celor care au prestat bine la alegeri (vezi cazul Bacconschi – fost ambasador la Paris, unde s-a “votat” cam la 2-3 secunde, actual ministru de externe facand “eforturi monumentale” sa nu cada sub vraja D-nei Udrea)
6. Aparitii televizate doar la pupincuristi care-si incep discursul cu “Va consider cel mai bun presedinte pe care l-a avut Romania – vezi B1 Tv. Nepararat trebuie sa-ti dai cu parerea despre problemele tarii ca un cetatean observator si nu ca o institutie ce ar trebui sa faca ceva pentru rezolvarea problemelor.
7. Petrecerea timpului ascultand telefoane si/sau citind stenograme. Nu stii niciodata pe cine trebuie sa aduci pe “calea cea dreapta” cand isi ia lumea in cap… Niste razvratiti…
8. Instalarea unui guvern in frunte cu un prim ministru mereu credincios, nerazvratit ca altii. In principiu, instalarea persoanelor potrivite in pozitia potrivita (vezi DNA, CNA, Parchetul, Curtea Constitutionala) si bineinteles, oferirea a tot ce e mai bun pentru “fetele lu tata”, in special pentru mezina plina de “succesuri”.
9. Incalcarea Constitutiei. Stabilirea masurilor ce trebuie luate de Guvern; implicarea directa in problemele interne ale partidului din care am provenit (intruniri cu organizatiile judetene, consfatuiri peste consfatuiri cu usa inchisa, departe de ochii mogulilor rai). Trebuie insa lucrat si la scurgerea de inregistrari… asta ca sa nu aparem in fata camerelor sa zicem ca am discutat despre asta… iar 10 minute mai tarziu sa se auda ca am vorbit despre alta. Atentie mare, asadar!
10. Ultimul si cel mai important pas: Trebuie sa ne comportam ca si cum am fi in opozitie… Deviza pe care trebuie sa o urmam si cu care sa-i hranim pe cei din grupul tinta: Eu am vrut… ei nu m-au lasat!


O poza mai mult sau mai putin simbolica:

5 comments:

  1. Superb !!! Buna ziua , buna ziua, aici trebuie sa aveţi decenţă, nu ca la dvs la trust....Hă, hă , hă.....

    ReplyDelete
  2. Lipsesc din textul de mai sus celebrele bai de multime urmate pe timp de criza de fuga in strainatate de ziua nationala. Imi cer scuze ca m-am pus pe carcotit la primul meu comment pe acest blog.

    ReplyDelete
  3. @Bogdan: Nu stiu de ce nu apare commentul si aici, ci doar in mail. Anyway.. carcoteala e binevenita oricand pe acest blog... :) Stiu ca lipsesc baile de multime si fuga din tara pe timp de criza.. Si pe langa astea lipsesc si vanzarea flotei si alte kestii de genul. Dar, spune-mi tu.. CE ERA SA SCOT? nu puteam face 13-14 pasi.. 10 au fost.. 10 am ales :)
    Te mai astept cu carcoteli :)

    ReplyDelete
  4. Chiar ma intrebam si eu de ce nu imi apare comentariul. Poate a intrat in spam. Stiu cum e sa concentrezi totul in 10 pasi, uneori e mai greu sa tai decat sa adaugi. Sper ca nu voi face o obisnuinta din a carcoti, doar la nevoie :)

    ReplyDelete
  5. Ok... am gasit si primul comentariu. Aveai dreptate, era in SPAM.

    ReplyDelete