Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Thursday, November 5, 2015

Cum sa ma duc la protest ?!

Cine suntem?
Romanii!!!

Ce facem?
Protestam!!!

Pentru ce protestam?
Schimbare!!!

Ce schimbare?
aaa...


Desi primesc mai multe invitatii la proteste decat invitatii la jocuri pe facebook (ceea ce este un lucru greu de depasit) nu ma duc la niciun protest.
Cum sa ma duc la un protest impotriva clasei politice, dar la care toti politicienii isi fac selfie si pe care toate japitele din politica il "sustin" ?
Cum sa ma duc la un protest alaturi de instigatori la violenta, cum sa ma duc la un protest condus de javre ordinare care sunt platiti bine sa directioneze protestul intr-o parte sau alta?
Cum sa ma duc in Timisoara la protest, cand aseara se dansa si se canta "cine nu sare, cine nu sare, nu vrea schimbare" ? Inteleg spiritul de turma capiata, dar nu vreti mai bine sa lasati asta cu "cine nu sare, cine nu sare" pentru stadion? Oricum sunteti mai multi acolo cand vine Steaua decat ati fost la proteste.
Cum sa ma duc la un protest care cere Revolutie? Voi stiti ce inseamna Revolutie??? Inseamna arme, bataie, haos, crima, moarte. Nu credeti ca am avut destul haos si prea multi morti deja?
Cum sa ma duc la un protest si sa ii vad pe unii maimutarindu-se in fata camerelor de luat vederi?
Cum sa ma duc la un protest alaturi de oameni care HABAR N-AU CE VOR ?
Cati protestatari, atatea cereri. Unii isi promoveaza pe facebook / blogguri 4-5 puncte pe care sa le cerem, altul isi promoveaza alte 4-5 puncte. Unii vor aia, unii vor ailalalta, unii vor doar sa-si dea checkin, unii nici nu stiu ce vor. Cica "protestam ca sa atragem atentia ca este coruptie".
Hai, lasa-ma! SERIOS?! Nu stiam... Bine ca m-ai luminat tu!
Cred ca si nepotii mei (de 5 ani) stiu ca tara asta e corupta, dar e bine ca tu vrei sa atragi atentia cu stirea asta bomba.

Aseara pentru aproximativ 10 minute am butonat canalele de stiri de la TV. Chiar am vrut sa vad ce si cum sta treaba. Si i-au luat interviu la unu' saracu, vai de el si de limba romana. A pornit cu o idee, a deschis o paranteza, apoi inca una... si inca una... si inca una... efectiv nu am putut sa-l urmaresc! Am dat pe HIT music ca ma durea creierul.
Cred ca in continuare vorbeste cu jurnalista aia incercand sa mai inchida din paranteze...

Cel mai tare insa a fost un tip azi dimineata la radio. El cica sa ne invite astazi la protest Anonymous. Ca vin ei mascati si (din nou) sa atraga atentia ca este coruptie in Romania.
"Pai bine, si de ce organizati un protest separat?" - intrebare pertinenta a realizatorului radio.
"Pai noi ne-am organizat de vreo 2 luni cu protestul asta, dar ce sa facem daca ne-au luat-o altii inainte!"
Am zis ca nu-i adevarat, dar da. Este adevarat... astea sunt protestele voastre
Cereti atentie si atat. Nimic concret. Nimic negru pe alb, nimic convenit si agreat de toti. Doar faptul ca e coruptie. Breaking news, ce pot sa zic!
Aceasta dezorganizare totala mi-e teama ca va duce la un singur lucru: se vor ridica lideri tot din clasa politica. Si-asa sunt deja pe acolo, isi fac selfie si pun hashtaguri.

Si atunci o vom lua de la capat cu "alegem rau cel mai mic" ?
Anul trecut ziceam ca Mi-e rusine sa ma duc la vot si imi pastrez parerea. Regret ca am avut dreptate cand v-am spus ca va veni ziua cand veti regreta ca v-ati dus la vot, absolut irelevant cu cine ati votat.
Iar acum, anticipatele nu ar rezolva nimic.
Boicotul la vot ar fi o idee, dar e imposibil. Sute de mii de romani se duc la vot pentru 1 kg de zahar si o sticla de ulei.

Deci nu. Nu ma duc la niciun protest. Cum dracu' sa iau parte la un protest care nu stie ce vrea? Cand protestul nu cere ceva concret, ceva realizabil? Ce protest e asta cu 50.000 de cereri diferite?

In curand, victimele din clubul acela vor fi date uitarii. Va ramane doar un hashtag...





0 comments:

Post a Comment