Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Wednesday, October 29, 2014

Mi-e rusine sa ma duc la vot!

Da, puteti sa dati cu pietre.
Da, puteti sa-mi spuneti ca nu am spirit civic si ca sunt o nenorocita pentru asta.
Da, puteti sa-mi spuneti ca nu se va schimba nimic daca vom continua cu aceasta mentalitate.
Da, puteti sa-mi spuneti sa merg sa imi anulez votul, ca sa nu voteze altcineva pentru mine.
Da! Da! Da! Puteti sa-mi spuneti ce si cum vreti! Le-am auzit PE TOATE.

Nu! Nu! Nu! Nu ma duc la vot. Nu merita benzina consumata pana la o sectie de votare. Sa voteze altii pentru mine. Ma doare-n cot.
M-am saturat de politica, m-am saturat de ideea de vot negativ (de ce sa merg sa-l votez pe unu' pe care nu-l vreau, ca sa scap de altul pe care nu-l vreau?!), m-am saturat sa le vad fetele pe toate cladirile, m-am saturat sa fiu invadata de articole si campanie electorala online. Toti sunt o apa si-un pamant. TOTI! Toti se schimba dupa cum bate vantu, toti se-njura azi si se pupa maine. Toti se-mbogatesc, unul cate unul, toti sunt aroganti, toti isi bat joc de noi.
FARA EXCEPTIE.
Nu mi-ar ajunge o noapte intreaga sa scriu ce ma scarbeste la fiecare candidat in parte. Dar romanul are memoria scurta... si romanul uita... si romanul se duce la vot sperand ca o sa se schimbe ceva. Insa se schimba doar ordinea in care se imbogatesc altii.
Va rog, nu ma provocati sa spun si sa dovedesc cu poze. clipuri video, interviuri cat de nenorociti sunt toti candidatii. Va rog, nu incercati sa ma convingeti de un anumit candidat, va rog nu incercati sa ma convingeti sa merg sa-mi anulez votul.
NU.MA.DUC!
Pentru ca nu cred in acest sistem.

Voi merge la vot cand:
1. trecerea de la un partid la altul va fi interzisa TOTAL. In momentul in care ti-ai ales partidul, deci si anumite principii si doctrine (oare crede cineva in doctrina politica?!) acolo ramai. Nu-ti mai convine, bine, pa. Pa, de tot de pe scena politica.

2. va fi implementat un program informatic (pe care cred ca l-ar putea programa si un elev de liceu) prin care atunci cand te prezinti tu cu cnp-ul tau la vot, sa apari inregistrat in acest sistem national cum ca ai votat. Iar daca tu te trezesti ca boul intr-un autobuz care merge de colo colo si iti da unu' 5 lei sa te duci intr-o alta sectie de votare cu acelasi cnp al tau - atunci marş la puşcărie! Insa se vrea?! Bineinteles ca nu se vrea!

3. (pregatiti iar pietrele) voi merge la vot cand nu va avea toata lumea drept de vot. Cred in votul cenzitar, sau intr-o alta modalitate de a alege electoratul. Nu vreau ca votul meu sa conteze la fel de mult precum al lui `nea Ghita din Cucuietii din deal, care n-a auzit in viata lui de buget, de inflatie s.a.m.d., dar pune stampila pentru ca a primit o galeata si un kil de zahar. Nu vreau ca votul meu sa conteze la fel de mult precum al pirandei care nu a platit in viata ei 1 leu (!!!) la stat prin impozite, taxe etc.

In concluzie?! Nu ma duc la vot, nici acum... si probabil multi ani de acum inainte.
Mi-ar fi rusine sa sustin prin prezenta mea un sistem pe care il detest.
Si il detest din tot sufletul.






9 comments:

  1. dar asta e adevarul. daca nu mergi, niciodata nu se va schimba nimic si niciodata nu vom ajunge in situatia in care sa fii mandra ca mergi la vot., in care toate punctele din articol vor fi valabile. lucrurile nu se pot schimba peste noapte, si daca nu faci nimic, practic te complaci in situatie. nici macar nu incerci sa schimbi nimic. daca toti gandesc sau ar gandi la fel, sansele sunt sa ramanem un popor al pensionarilor cumparati cu alimente pentru eternitate. si in felul asta, va iesi victor ponta presedinte si acum, si data viitoare, si o sa fie mai rau decat e acum. eu sunt de acord cu alegerea raului cel mai mic. fiindca nu vreau sa ajunga ponta presedinte si fiindca nu putem ajunge la nivelul altor tari niciodata daca nu facem nimic. o fi mult de munca, dar e posibil cu pasi mici. incepand cu iohannis -care este raul cel mai mic. ceilalti candidati nu au sanse de castig oricum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. prin 2009 - si nu cred ca ma inseala memoria, Iohannis era propus pe post de premier.. de catre cine??? Daaaa... de PSD (deci de Ponta!) Ajuta-ma sa inteleg. Atunci nu era bun Ponta ca il propunea pe Iohannis intr-o pozitie cheie in Romania? Sau nu era bun Iohannis ca era cu Ponta?
      hhhmmm... incurcate-s caile Domnului!
      Ba nu, nu sunt incurcate deloc. Doar ca romanii uita. Toti s-au pupat si-apoi s-au scuipat (de ex: pdl cu basescu&udrea). Si toti s-au scuipat, apoi s-au pupat (de ex: pdl cu pnl-ul. Astia de fapt, s-au pupat, s-au scuipat, apoi s-au pupat iar!). Si exemplele pot continua...

      Delete
  2. inteleg ce zici, si sunt de acord cu marea majoritate a articolului si cu comentariul tau. dar nu e nicio solutie la incurcatura asta. din toti candidatii, cei cu sansele cele mai mari sunt astia doi. dintre cei doi, trebuie ales unul. e imposibil sa nu iasa niciunul. care este raul cel mai mic?

    ReplyDelete
  3. nu mai pot cu votul asta negativ, cu "raul cel mai mic". Cu votul pentru cel pe care il dispretuim mai putin decat pe altul.
    Nu vreau sa iau parte la alegerea niciunui rau! Fie el mai mic sau mai mare! Iar toata clasa asta politica fierbe in rautate...

    ReplyDelete
  4. da, dar fiindca nu mergi la voi, voteaza pensionarii si incultii si o sa iasa ponta, idiotul care a marit taxele, preturile, care a introdus noi taxe, care o sa limiteze actiunile dna-ului, tocmai pentru a se lafai in coruptie, care a bagat tablete la copii din cls primare, desi de abia au ce pune pe masa, a facut posibil mersul la facultate fara bac si cine stie cate mai cate. si cat a fost basescu, cine a fost spatele lui? ponta a fost. el a fost prim ministru, el a condus guvernul, si guvernul se ocupa de legi si majorari etc. presedintele reprezinta imaginea romaniei, are atributii mai limitate. faptul ca basescu s-a amestecat unde nu-i fierbe oala e alta treaba. eu nu inteleg sincer, cum poti sa stai acasa, oricat de dezamagita ai fost in trecut. tu ce crezi ca o sa se intampla daca iasa ponta? o sa ajungi sa nu mai poti trai in tara asta.

    ReplyDelete
  5. wow. Tu sigur ai trait aici in ultimii ani? Basescu a fost "doar imaginea Romaniei". A FOST O IMAGINE ODIOASA.
    Si ce sa votezi in locul lui Ponta? Sa votezi un Iohannis (care de fapt e Johannis, dar na, tre sa ne romanizam un pic ca da mai bine la pensionari) care are in spate personaje la fel de odioase precum Blaga si toata sleahta de pdl-isti, care si-au adus si ei o maaare contributie la situatia Romaniei... prin 2010 mai ales!
    Multumesc, dar NU MULTUMESC!
    Ce dracu' sa votez?! Las' sa voteze altii, ma doare'n cot!

    ReplyDelete
  6. Am 25 de ani, multumesc; se pare ca nu a dat bine la pensionari numele lui, ca ei tot au votat cu Ponta. Stiu cum se scrie IOHANNIS, dar nu imi pasa din ce motive lumea scrie asa (inclusiv eu). Asta e, romanii, cand nu mai au argumente, se iau de detalii, precum folosirea unui I in loc de J si incep sa se certe ca la usa cortului. O seara faina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca asta ai inteles din comentariul meu, te sfatuiesc sa il citesti din nou. Il urasc pe Iohannis pt oamenii care sunt in spatele lui (PDL).. si il urasc si pe ponta tot pt oamenii din spatele lui. Faptul ca am amintit de schimbarea numelui a fost doar o obs

      Delete
    2. A fost doar o observatie prin care voiam sa arat ca politicienii sunt in stare de ORICE pentru a da bine la public. Oricum, in campanie electorala toti sunt niste domni, niste ingerasi...

      Delete