Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Sunday, August 24, 2014

How to be single

Sunt in „afacerea” asta de atât de mult timp, încât mă simt îndreptăţită să dau sfaturi fetelor lovite de această situaţie.
Rule #1: Niciodată, dar NICIODATĂ nu arăta celor din jur orice altceva decât faptul că eşti fericită de situaţia în care te afli. Spune-le că te bucuri de noi experienţe, de libertate. Spune-le că nu ai fost niciodată mai fericită ca acum, că e mult mai bine singură decât într-o relaţie nefericită. Ei nu trebuie să ştie că sâmbăta seara (şi în multe alte seri) îţi plângi de milă urmărind filme romantice şi concluzionând că nu vei întâlni niciodată pe cineva potrivit şi că vei muri singură. Ei nu ştiu asta, ci ei te vor invidia că eşti aşa puternică. Ei te vor invidia când vor vedea cât de puţin îţi pasă dacă eşti sau nu cu cineva. Pentru ei, eşti femeia independentă care ştie exact ce vrea de la viaţă şi nu are nevoie de un bărbat pentru asta.
Rule #2: Ieşi în oraş. Nu singură, desigur. Asta ar fi patetic, chiar şi pentru noi. Convinge-ţi prietenele să-şi lase bărbaţii acasă şi să ieşiţi „ca fetele”. Tu, evident, cu ochii după bărbaţi în timp ce le asculţi poveştile cu şi despre bărbaţii lor. Aici e din nou momentul să-ţi arăţi fericirea că eşti singură şi poţi să te şi lauzi un pic. Ai grijă însă, nu ai vrea să te lauzi prea mult cu libertatea şi fericirea. Doar nu vrei să strici relaţiile prietenelor tale, nu?!
Rule#3: Evită să ieşi în oraş sau să mergi în concedii doar cu cupluri. Dacă sunt prieteni buni, nu te vor face să te simţi în plus. Dar tu oricum te vei simţi. Deci, interesează-te înainte de acest aspect, iar dacă vine măcar un bărbat singur, go for it!
Rule #4: Te vei lovi cu siguranţă de situaţii în care vei avea nevoie de un bărbat. Gen, probleme cu maşina, cărat mobilă şi altele. Ţi-aduci aminte când am spus că nu ai vrea să strici relaţiile prietenelor tale? Eh, bărbaţii prietenelor tale te vor ajuta cu siguranţă. Îţi vor ţine probabil discursul cu „vezi, de’asta îţi trebuie şi ţie un bărbat” – de parcă tu nu ai şti. Ignoră şi zâmbeşte. Ei nu trebuie să ştie că sufletul îţi plânge.
Rule #5: Nu deveni disperată. Dacă întâlneşti un tip drăguţ în oraş ieşind cu nişte prieteni comuni, dar nu ţi-a cerut numărul şi nici nu v-aţi adăugat pe facebook atunci când s-a dat check-in-ul obligatoriu de ieşit în oraş, NU DISPERA. Da, poţi merge acasă şi să-l cauţi pe facebook. Nu îi da niciun like, comment şi nici add. El nu trebuie să ştie că ai fost pe acolo. Dacă şi el te-a plăcut, VA GĂSI O CALE să te contacteze. Dacă trec câteva zile şi nu ai niciun semn, atunci nu e interesat, deci nici interesant! Nu fă tu primul pas. Ţie îţi place să fii single, remember?
Rule #6: Tot în categoria „nu dispera” – nu relua relaţia cu vreun fost prieten. Oricât de bine ţi se pare că arată acum faţă de atunci. Chiar dacă ai „uitat” de ce v-aţi despărţit şi îţi aduci aminte doar de momentele bune. Don’t do it! Motivul pentru care v-aţi despărţit a fost un motiv bun şi vei ajunge din nou la el mai devreme sau mai târziu. Dacă îţi spune că nu vei găsi pe cineva ca el, răspunde-i că „aia e şi ideea”. Mai bine singură decât într-o relaţie nefericită! Şi oricum, dacă CHIAR vrei o relaţie, ştim că o poţi avea cât ai pocni din degete. Cu toate avem un EL, undeva in the friendzone, la care vom apela dacă ne trezim single şi peste 5 ani.
Rule #7: Asigură-te că nu eşti singură de sărbători. Perioada asta poate fi foarte demoralizantă. După sărbători, te poţi întoarce la libertate şi noi experienţe.
Rule #8: Be yourself. I mean, be your happy self. Nu-ţi schimba stilul sau personalitatea. Cineva, cândva, se va îndrăgosti de tine. Şi ai vrea să se îndrăgostească de tine, nu de o imagine falsă.
Rule #9: Atunci când nu vei mai fi single, nu uita ce ai fost şi unde ai fost. Nu începe cu inimioare, flori, gesturi şi poezii romantice postate pe facebook, de parcă cu o săptămână înainte nu spuneai cât sunt de patetice. Nu te lăuda prea tare, într-o secundă te poţi întoarce la statutul de single. Nu că asta ar fi rău... J

Rule #10

0 comments:

Post a Comment