Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Thursday, October 18, 2012

Femei = Barbaţi ?


"When men attempt bold gestures, generally it's considered romantic. When women do it, it's often considered desperate or psychotic."

Total de acord.
Nu există egalitate între sexe. Nici în cazul de faţă, nici în multe altele. Nu vreau să fiu o luptătoare pentru această egalitate, pentru simplul fapt că... nu cred în ea.
Poate ar fi normal să iau partea femeilor, dar în discuţia asta nu pot şi nici nu mi se pare logic să o fac. Şi asta pentru că, femeile nu cred cu adevărat în această egalitate.
Desigur, dacă trăim într-o ţară cât de cât cizilizată, avem drepturi egale. Dreptul la viaţă, dreptul la vot, dreptul la o carieră, dreptul la o opinie. Iar acest blog este opinia MEA.
Însă, după părerea MEA, egalitatea între sexe, nu există! Femeile care cer o astfel de egalitate sunt şi cele mai ipocrite. Femeile promovează egalitatea între sexe, dar, tot femeilor, li se pare normal ca, de exemplu, bărbatul să fie cel care plăteşte o notă de plată la restaurant, bărbatul să care plasele cu cumpărături, bărbatul să schimbe becul, bărbatul să ducă gunoiul etc etc! Nu înţelegeţi greşit, nu mă refer doar la faptul că femeile nu sunt şi nici nu vor fi egale din punct de vedere fizic cu bărbaţii. Ci şi în multe, multe, multe alte cazuri.
Femeile, prin natura lor, vor posta întotdeauna în fiinţa sensibilă, neajutorată, delicată, naivă, în care să nu dai nici măcar cu o floare. Nu spun, Doamne Fereşte, că trebuie lovită, spun doar că femeia îşi intra foarte uşor în rolul de victimă. Ca bărbat, nu o poţi jigni, nu o poţi face să sufere, nu poţi face glume proaste cu ea. Dacă o faci, eşti un porc, un nesimţit, un misogin.
Urăsc misoginii de prost gust, însă urăsc mai tare femeile ipocrite.
Încercaţi să vă închipuiţi lumea ca pe o scenă. Pe scenă, in the spotlight, e femeia. În public însă, sunt bărbaţii. Tot, TOT ce face femeia, o face pentru bărbaţi. Îşi pune o tonă de machiaj pe faţă, îşi ia tocuri de 20 cm, urmează cure de slăbire, se îmbracă mai mult sau mai puţin provocator. Pentru CE? Pentru ea? Nu. Pentru bărbaţi. Pentru a întoarce priviri pe stradă, pentru a se face remarcată, pentru a fi MAI importantă, pentru a fi în centrul atenţiei. Iar bărbaţii nu au nimic împotriva acestui lucru.
Bărbaţii nu cred că au nimic împotriva egalităţii între sexe, însă au împotriva ipocritelor de care aminteam mai sus.
Dragi femei, nu mai cereţi egalitate între sexe când e evident că nu o vreţi cu adevărat, cu tot ce implică ea.
La urma urmei, this is a man’s world, dar femeia este şi va încerca să fie mereu „in the spotlight”!


4 comments:

  1. Off..Cata, acelasi clise despre barbati si femei....Acelasi subiect controversat ... Oricum am incerca oricare dintre noi sa gasim o oarecare explicatie despre aceasta egalitate intre femei si barbati, nu vom reusii niciodata...
    Daca vorbim la nivel politic, egalitatea intre femei si barbati reprezinta un drept fundamental, o valoare comuna a Uniunii Europene si o conditie necesara pentru indeplinirea obiectivelor de crestere, ocupare a fortei de munca si coeziune sociala la nivelul UE. Cu toate ca inca exista o serie de inegalitati, in ultimele decenii, UE a facut progrese semnificative pentru ca femeile si barbatii sa beneficieze de sanse egale. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, legislatiei privind tratamentul egal, masurilor destinate sa integreze principiul egalitatii de sanse in toate politicile comunitare si măsurilor specifice privind promovarea femeilor.
    Statisticile internationale arata ca in prezent femeile sunt remunerate cu pana la 25% mai putin decat barbatii, pentru acelasi tip de activitate, cantitate si calitate a muncii prestate. Femeile inca nu au acces la o serie de sectoare de activitate considerate traditional ca fiind exclusiv de competenta barbatilor (precum taximetria, constructiile). Si sunt perfect deacord....cum ar fi de exemplu sa punem ca agent de paza, o femeie? ( Cu toate ca avem asemenea exemplare )
    Daca vorbim din celalalt punct de vedere, de egalitate intre barbati si femei, in viata de zi cu zi, din societate sau rezultatul convetuirii dintre cei doi...aici depinde de fiecare, dar si aici anumite lucruri care depind, depind de anumiti factori si conditii care nu prea pot a fi aplicati in orice familie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Desigur, sunt mai multe tipuri de "egalitati". Eu vorbeam in principiu de egalitatea ceruta de femeile "independente". Egalitatea cu asterix i-as putea spune.
      Egalitatea*, adica cea in care femeia cere drepturi si sanse egale insa cu anumite conditii. Adica, "da-mi si mie tot atatia bani cat ii dai barbatului, dar nu uita ca eu sunt femeie si am si copil acasa si trebuie sa si gatesc si sunt sensibila si nu pot sta peste program si poate chiar sunt in perioada aia a lunii.. etc etc.
      Egalitate cu conditii si pretentii nu se poate. Si chiar daca femeia nu le rosteste, se asteapta sa fie subintelese.

      Delete
    2. Aici da, sunt total deacord cu tine. :D
      Hmm...dar e un pic discutabil si ce spui tu mai sus...si anume, am cunoscut barbati care... "hai sefu, ca am 3 copii acasa, e soacra bolnava" ...etc...deci sunt mai la tot pasul si sincer, fiecare dintre noi, uneori cautam o scuza justificabila incat sa avem chiar si cu 0,1% mai mult decat colegul/a....sau doar ca sa avem mai mult pt un trai mai bun...cu bine zicea Mircea Badea...
      Si pana la urma Cata, de la cine si ce invstam despre egalitatea de sanse intre femei si barbati in Romania!
      Si pana la urma ce este egalitatea de sanse intre femei si barbati in Romania?
      Definitiile care circula in diverse contexte legislative, institutionale si academice,traducerile folosite, abrevierile sau prescurtarile specifice, toate contureaza cadrul
      conceptual al unui domeniu.

      EXEMPLU DE CONCEPTUALIZARE A DOMENIULUI IN CADRUL LEGISLATIEI
      Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi
      Art. 1.
      (1) Prezenta lege reglementează măsurile pentru promovarea egalităţii de şanse
      între femei şi bărbaţi, în vederea eliminării discriminării directe şi indirecte după
      criteriul de sex, în toate sferele vieţii publice din România.
      (2) în sensul prezentei legi, prin egalitate de şanse între femei şi bărbaţi se înţelege
      luarea în considerare a capacităţilor, nevoilor şi aspiraţiilor diferite ale persoanelor
      de sex masculin şi, respectiv, feminin şi tratamentul egal al acestora.

      Delete
    3. Deci cu alte cuvinte, prin egalitate se intelege luarea in considerare a diferentelor :)

      Delete