Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Saturday, December 10, 2011

intrebari...

Stiti sentimentul de tristete pe care-l aveti cand va aduceti aminte de momente fericite?
De ce simtim tristete? Pentru ca momentul fericit s-a incheiat? Pentru ca n-am stiut sa ne bucuram de el asa cum ar fi trebuit? Sau poate doar realizam ca nu am fost atat de fericiti pe cat credeam ca suntem. Si atunci am fi tristi doar pentru ca am fost dezamagiti.
Dar de ce  ne schimbam sentimentul odata cu trecerea timpului? De ce un moment fericit nu ne poate face nimic altceva decat fericiti si peste un an... doi... sapte! De ce il regretam? De ce sa regretam emotia si sentimentul de atunci, pentru ca in acel moment am simtit cel mai pur sentiment de fericire. Si-am zambit. De ce nu mai zambim cu aceeasi emotie si dupa ce momentul s-a incheiat?
E adevarat ca viata ta merge inainte nu inapoi si ca nu poti trai in trecut, dar nici nu-l poti sterge. Oricat de dezamagit ai fost, oricat de mult ai vrea sa uiti, intotdeauna va exista ceva sau cineva care sa-ti aduca aminte de el.
Eu nu regret nimic din ce am zis, facut, gandit. Pentru ca in momentul respectiv era cel mai potrivit lucru pe care-l puteam face. Si chiar daca am fost (de multe ori) dezamagita, nu mi-as trai viata in niciun alt fel decat am trait-o pana acum.
Cred cu tarie ca toate se-ntampla cu un rost. Toate momentele frumoase sau mai putin frumoase iti apar in viata ca sa te formeze ca om. E important sa stii sa inveti din orice, e important sa le apreciezi, e important sa crezi ca viata ta e exact asa cum trebuie sa fie. Cum meriti sa fie! Si e important sa te lupti pentru ea. E important sa lasi viata sa te faca fericit.
Totul in viata este temporar. Daca lucrurile merg bine, bucura-te de ele pentru ca nu vor tine la nesfarsit. Daca lucrurile merg prost, nu-ti face griji. Nici ele nu pot tine pentru totdeauna.
E important sa visezi! Si nu lasa pe nimeni sa te faca sa crezi ca nu meriti ce iti doresti.

Viitorul il incepi acum...

3 comments:

  1. Cum poti sa fii fericit cand momentele placute din viata ta s`au terminat? De ce sa fii in continuare fericit cand ai investit si te-ai daruit cu totul persoanei de langa si totul pur si simplu s-a terminat? Este normal si firesc sa nu mai fii fericit cand totul se termina. Sentimentele nu dispar peste noapte chiar daca relatia da. Nu le poti controla si nu le poti porunci sa-ti faca pe plac. Cred ca sentimentul de nefericire dureaza sau va dura atata timp cat sentimentele pt persoana respectiva inca exista si sunt vii, inca te ard si te framanta, gandurile nu-ti dau pace si te ard pe dinauntru ca nu mai e nimic din ce a fost si nici nu va mai fi. Este intr-adevar trist si chiar daca stii in adancul tau ca totul va trece si se va termina, pana cand chiar se si intampla lucrul acesta pur si simplu suferi.
    Bineinteles ca intorcandu`ma in timp si gandindu-ma la persoane, momente si intamplari care mai de care, zambesc in sinea mea, pentru ca din toate ce mi s-au intamplat, mi se intampla incerc sa-mi pastrez doar lucrurile/amintirile bune, chiar si din intamplari foarte dureroase sau neplacute. Cred ca e un fel de autoaparare al organismului, calitate pe care o avem cu totii.
    Intr-o lume (generalizand acuma) materialista (un gand personal: banii vin si pleaca si trebuie sa aiba un loc bine stabilit, incercand mereu sa`i tin/tinem la acelasi nivel de importanta, fara ai ignora total si fara ai lasa sa ne domine viata) si plina de oameni care tind sa cred ca pe zi ce trece devin mai rai in loc sa devina mai buni (cred ca e global fenomenul), inca mai sunt persoane care isi doresc sa fie fericite, dar nu singure. Consider ca esti fericit daca ai persoana potrivita langa tine si mi se pare normal si firesc sa gandesc asa. La ce-si au toate rostul daca esti singur?

    Jantuan Eugeniu

    ReplyDelete
  2. Eugen... nu ma refeream in mod direct la foste relatii, ci la lucruri care ne fac fericiti in general. Poate un loc pe care l-ai vazut si te-a facut cu adevarat fericit sa fii acolo, iar dupa o perioada ajunge sa te lase rece faptul ca ai fost acolo.
    Dar da, si ce ai spus tu este important. Te intreb acum, in momentul in care ai fost in relatia de care vorbesti, ai fost fericit? De ce regretzi acum, ca s-a terminat? A fost cel mai frumos lucru pe care`l puteai trai in acel moment, si L-AI TRAIT! De ce sa regretzi ceva care ti-a dat asa emotii, doar pt ca s-a terminat?
    Nu s-a terminat si fericirea, s-a terminat DOAR o relatie. Mai ai atata fericire de primit si in viitor! Invata din tot ce ai trait si nu regreta timp, nu regreta cuvinte spuse, nu regreta vise, nu regreta nimic, ABSOLUT nimic

    Nimeni in lumea asta nu e singur, oricat de greu de crezut ar parea acest lucru.

    ReplyDelete
  3. N`am zis ca s`a terminat fericirea, n`am zis ca a venit sfarsitul lumii, n`am zis ca nu voi mai fi fericit, n`am zis ca regret ceva (chiar nu regret), n`am zis ca voi ramane singur pt tot restul vietii...:)
    Referindu`ma la locuri, nu cred ca e vreun loc in care sa fi fost si sa traiesc clipe minunate, mai tarziu sa ma lase rece vizitandu`l iarasi, nu cred...Poate nu ma gandesc la acel loc, poate l`am uitat, poate ma gandesc, dar nu atat de intens ca si cand as retrai ce s`a intamplat sau ce am simtit in acel moment in acel loc; dar cu siguranta acel loc de care vorbesti, acel loc care a facut sa`ti sara inima in sus de bucurie sau acel loc care te`a facut sa zambesti, sa razi sau te`a facut fericit, macar si pt o clipa, cu siguranta vizitandu`l din nou o sa`ti trezeasca amintiri si ganduri, si o sa`ti ridice buna dispozitie...asta cred eu...(m`am complicat in exprimare, stiu si imi cer scuze :P)

    Jantuan E.

    ReplyDelete