Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Tuesday, December 6, 2011

Hai sa "ne" radem...

Poza de mai sus a strans (la ora scrierii acestei postari) peste 1 300 "Like-uri" , vreo 400 comentarii si peste 400 share-uri (and still counting) pe pagina Bancuri, de pe facebook.
Trecem peste faptul ca e un trucaj, tre' sa fii un pic... nedus la scoala... sa nu-ti dai seama. In primul rand intrebarea aia n-are nicio legatura cu limba engleza si in al doilea rand, A,B, D, C ... ???
Dar nu asta m-a facut sa scriu aceasta postare... ci "pofta" romanilor de a zice "hahaha... ce proasta e!"
Abia asteptam ocazia de a "ne rade" de prostia (nestiinta) altora, nu care cumva sa ne uitam in propria gradina, sau chiar in oglinda. Pai intrebati voi niste romanasi d'astia mai... trendy (ca sa nu zic pitzipoance si cocalari) pe ce continent se afla, de exemplu, Nepal. Sau hai si mai usor, intrebati-i de Turcia. Oare cati vor stii ca Turcia e pe 2 continente?
Nu stiti unde sa gasiti "grupul tinta"? Intrati la poza asta si gasiti cateva sute. Ii recunoasteti dupa comentariul lasat "pffff... ce proasta e!"
Situatia ar fi chiar amuzanta daca n-ar fi trista.
In cazul in care cineva nu stie unde se afla Romania (si fiti siguri ca sunt milioane de cazuri) nu prea as categorisi acele persoane ca fiind "proaste". Lor nu le pasa, ei nu invata asta la scoala, spre deosebire de romani care invata istoria si geografia aproape fiecarei tari (asa, si?! ). Dar intrebati-i pe ei ceva despre geografia si istoria lor, intreabati-i ce sarbatoresc de ziua nationala si toti vor stii! La noi cati romani stiu ce, cum si de ce sarbatorim 1 Decembrie?
E adevarat ca cei de afara n-au habar de noi. Hai ca in Europa mai e cum mai e, ne stiu ca fiind un popor de tzigani...
Dar in SUA... americanii privesc intreaga Europa ca pe o tara cu cladiri vechi, o tara unde este legal sa te droghezi... si cam atat.
De Romania acei putini care au auzit (ajutandu-i eu cu : "Dracula, ringing any bell?" ) stiu de Transilvania, dar n-au habar pe unde vine si Transilvania asta...
"Mandria" noastra Nadia Comaneci nu e chiar asa "mandrie" pe cum visam noi. Foarte putini au auzit de ea si aceia care au auzit au fost socati sa afle ca NU toate fetele din Romania sunt gimnaste!
Iar Bute e canadian!
Okay... nu avem o imagine bine (sau deloc) conturata in afara granitelor. De ce? Pentru ca habar n-avem sa ne promovam! Si e pacat, pentru ca am avea cu ce! Dar cu o floare nu se face primavara... sau mai bine zis: cu o frunza nu aducem turisti.
Revenind la idee, nu cred ca niste persoane care nu au nicio treaba cu o tara atat de mica si neinsemnata precum Romania, pot fi batjocorite sau numite "de-o prostie rara".
Nu e chiar asa de rara (intrucat e rar ca cineva sa fii AUZIT de noi) si repet, NU E PROSTIE... e doar nepasare pentru ceva total lipsit de importanta.

Nu mi-a placut niciodata falsitatea asta ridicata de prosti la rang de "desteptaciune". Stiti cum e aia, prostu' nu e prost destul pana nu e si fudul. Asa e si romanu'... Suntem cel mai analfabet popor din Europa, dar noi nu pierdem ocazia sa radem ca unii/unele n-au auzit in viata lor de Romania.
Biiiine ca suntem noi destepti!

P.S. Am vrut ca postarea cu numarul 100 de pe acest blog sa fie mai semnificativa, mai "inteligenta" chiar. Dar asta e tot ce-am putut produce la ora actuala :)

7 comments:

  1. E super ok postarea, stai linistita. Iar ai pus degetul pe rana. :)

    ReplyDelete
  2. Mai, tu esti un pic cam frustrata, asa-i?!

    ReplyDelete
  3. :)) Se poate spune si-asa...
    oricum, mai bine sa fiu frustrata decat sa nu simt nimic, nu? :)

    ReplyDelete
  4. Mi`ai furat din idei, Cata :) ... si eu am scris mai devreme ca Romania nu este buricul pamantului si fara romani si Romania, lumii nu i`ar fi mai greu :). Dar e bine ca ai dezvoltat ideea mai mult si intr`un post separat.
    un banc:
    Vine Sf. Ilie in vizita in iad si vede 3 cazane in care erau toti cei ajunsi acolo. Intreaba un drac: dar ce`s cu cazanele astea? Ii raspunde dracul: pai in unul ard romanii, in altul ard rusii si in al 3`lea ard evreii. Ilie: dar de ce la evrei stau toti dracii de paza, la rusi doar un drac, iar la romani niciunul? Dracul: pai rusii sunt alcoolici si beau vodka toata ziua, cand mai reuseste cate vreo`unu sa scape, il baga dracul inapoi in cazan. La evrei stau toti pentru ca daca scapa unul, e grav, o sa faca tot posibilul sa`i scoata si pe ceilalti; la romani nu sta nimeni pentru ca daca reuseste vreo`unu sa scape, il trag ceilalti inapoi in cazan.

    Jantuan Eugeniu

    ReplyDelete
  5. Eugen, o sa ma ierti vreodata? :) Dar n-am scris de "buricul pamantului" in postare, am scris numai intr-un comment pe facebook :)

    Mai stiu si eu un banc, tot cu romani, tot cu cazane. :)
    Cica era un trib de canibali, prind astia un rus, un american si un roman si-i baga pe fiecare intr-un cazan sa faca ciorba.
    Vine seful de trib in inspectie:
    - De ce la rus si la american ati pus si capacul la cazan, iar pe roman nu?
    - Pai, sefu', daca-l bagam sub apa, ne mananca toti cartofii.
    :))

    ReplyDelete
  6. Eu iert, dar nu uit :P si pe tine cu siguranta n`am sa te uit (in the good way of course!)

    J.E.

    ReplyDelete
  7. E trist si din ce in ce mai trist ce se intampla cu si in tara noastra... Suntem prea putini cei care vor sa schimbe si sa faca lumea asta mai buna... :(

    ReplyDelete