Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Sunday, November 28, 2010

Cozile la noi... si cozile la ei!

UPDATE: Azi in SUA este Cyber Monday :)) adica shopping online, super mega extra reduceri! :) Macar asta merge si la noi?... Neah
La noi se sta la cozi, cu noaptea in cap, pentru a primi 1kg ulei, 1kg zahar si un pui...
La ei... se sta la cozi, cu noaptea in cap, ca sa-si cumpere o gramada de chestii la cel putin 50% reducere. Probabil stiti, ma refer la Black Friday in SUA (noaptea de dupa Thanksgiving)
Exemple: camere video si foto 25-30$... laptopuri (HP sau Toshiba de 17inch) 200$ ! Da, ati citit bine... 200$ !!! Deja mi-e ciuda ca am luat cu 350! Si multe multe altele.
La noi la sarbatori, cresc preturile ca nah.. romanu cumpara de sarbatori, nu conteaza cat e de scump... daca trebe, trebe! Si va aduceti, desigur, aminte de cozile si inghesuiala din hypermarketuri de sarbatori.
La ei, de sarbatori, sunt reduceri prin toate magazinele... si ce reduceri! Si nu comparam puterea de cumparare (preturile oricum, nereduse, sunt tot mai mici ca la noi!!!)
E vorba doar de concept. Asa sunt romanii, asa sunt americanii!
La noi oare de ce nu exista conceptul asta? Bine, excludem aberatia din Iulius Mall, "noaptea reducerilor in mall"... de la 20 milioane la 19 mil jumate. Sa nu comparam!
La noi de ce nu este un "Black Friday" asa ca la americani? Sa fie in toata tara, in toate hypermarketurile si in toate mallurile?
Nu nu.. la noi cresc preturile, sa iasa banu ca romanu cumpara si daca e mai scump decat cu o saptamana inainte.
Suntem un popor nebun si de neinteles.
De fapt, daca stau mai bine sa ma gandesc...noi avem si Black Monday.. si Black Tuesday.. Si Black Wednesday..... si asa mai departe... Noi avem The Black Week! Every week!
Doar traim in Romania si Base e presedinte, si Boc (!!!) e premier...
Every day is a black day! La propriu! Macar de-am avea ceva reduceri semnificative de sarbatori! Deocamdata ne multumim cu "2.5 L la pret de 2L" :|
Mda...
Pun doua poze... e suficient sa va uitati la expresiile fetelor persoanelor din ambele poze si va veti mai minuna inca odata in ce tara traim!




Va pup! Pa!

3 comments:

  1. fff adevarat din pacate:( misto comparatia!

    ReplyDelete
  2. crede-ma ca nu iti doresti un black friday .. se vede ca nu stii si partile proaste ... horzile de oameni care se imping la intrari in magazin .. se bat in raion pe produse ... si aici ma refer la bataie cu pumni si picioare ... si eu unu prefer sa nu ma imping si sa ma iau la bataie pentru asa ceva ... doar ca sa salvezi cativa ... dolari ca sa zic asa....

    ReplyDelete
  3. @ ASCII: Ba crede-ma, chiar imi doresc un black friday! Iar daca voi mai ajunge in SUA, voi incerca sa prind si noaptea/ziua asta! La noi sunt inghesuieli ca asta e spiritu de turma la romani! Cand se deskide un magazin, is cateva reduceri si lumea, efectiv, se calca in picioare! Desi a doua, si a treia zi sunt aceleasi preturi!!!
    Si CREDE-MA, STIU, partile proaste ale unei Black Friday! Mi s-a povestit de cineva care kiar a fost acolo! Daca mai mergi cu inca cineva si exista o strategie (de genul, eu ma duc la electronice, tu te duci acolo si altu sta la coada) nu se ia nimeni la bataie ;) Si nu s-ar lua nimeni la bataie oricum, acolo e civilizatie! E mai mult de... distractie toata kestia! Ca nu e vorba ca nu-si permit sa cumpere la pretul neredus! E vorba doar de TRADITIE!
    Si FIE.. CHIAR DACA AR FI cu imbranceli! As prefera sa ma imbrancesc (daca as fi fost acolo) pentru UN LAPTOP la nici 7 milioane, decat sa dau in Romania peste 20 milioane. Nu cred ca este vorba de salvarea a doar "catziva... dolari" ;)

    ReplyDelete