Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Saturday, September 4, 2010

ultimele noutati :)

Da da! Mai traiesc! :)
Sunt pe tren… de fapt… acum un prieten mi-ar spune “ce cauti pe tren, da-te jos de acolo!” :) Asa ca ma corectez, sunt IN tren, Amtrack.. merg in NYC.
Asta-i trenu:


Am un weekend prelungit, mi-am luat azi (vineri) liber, iar luni este Labor Day (un fel de “1 mai” la americani) asa ca NO WORKIN’ :)
Weekend-ul asta vreau sa merg pe Broadway, pe Wall Street, sa vad locul unde a fost World Trade Center (data trecuta cand am fost nu stiu ce construiau pe acolo si n-am putut sa vad nimic) si mai vreau sa merg si la Aquarium. Sper sa reusesc sa le fac pe toate. “Sper” pentru ca e nebunie cu uraganul Earl. Pe la TV numa asta se da, ca isi schimba directia, ca nu si-o schimba, ca-s vanturi puternice, ba ca nu mai sunt, ca sa stam in casa si sa avem provizii, ba ca o sa fie soare. Si tot asa. Din cate am inteles azi cand m-am uitat la the weather channel, va lovi cel mai puternic in noaptea asta. Asa ca maine SPER sa nu fiu nevoita sa stau in hotel.
Anyway, ce am mai facut. Weekend-ul trecut am fost la Saratoga Racetrack (cursele de cai pt care Saratoga Springs este renumita in toata SUA). A fost nebunie. Lume ca pe stadion. Ecrane si calculatoare pentru pariat peste tot! Nu intelegeam mare lucru din numerele alea afisate pe acolo :D, asa ca, atunci cand m-am hotarat sa pariez si eu, am ales dupa numele calului. Care mi s-a parut mai interesant :P. Erau tot felu de culori si de cote pe ecranu ala (ulterior am aflat ca aia cu galben erau favoritii – prea tarziu). Asa ca am pierdut 3$ pe 3 curse diferite. Cea mai buna clasare a calului ales de mine a fost locu’ 3. Asa ca am fost aproape :) Oricum, nu m-am dus acolo sa ma imbogatesc, am vrut doar sa-mi fac damblaua, sa nu zic ca am fost in Saratoga Springs o vara intreaga si n-am fost la race track! Weekend-ul asta e ultimul weekend in care mai sunt curse de cai, asa ca de saptamana viitoare va fi din nou extrem de pustiu orasu’. Pleaca toti bogatanii :) Isi iau limuzinele si masinile de sute de mii de $ si se intorc la anu’.
Ceva poze de la race track:





Pe gay-ul asta am pariat eu! :| L-am ales dupa nume, ulterior l-am vazut. Evident, a fost predestinat sa piarda :))


In rest, nimic special. Sper sa ma lase sefa’ sa termin mai repede cu lucru. Sa nu stau pana in 1 octombrie in Saratoga… si e posibil sa ma lase cu o saptamana mai devreme. Hopefully. Nu mai am asa multe zile de lucru. Pe 13 si 14 septembrie mi-am luat iar liber pentru ca….
MERG LA CONCERT EMINEM !!!! Wow! Yea! Tell me about it! Abia astept!
September 13, New York City, Yankee Stadium – Eminem & Jay Z !
AWESOME! Thank you REY!!!! :*

Pentru luna octombrie, n-am nimic planificat 100% sigur deocamdata. Dar cam asta ar fi TO DO LIST:
- Cascada Niagara – asta probabil inainte sa plec din Saratoga (doar vreo 3-4 ore cu masina de acolo)
- meci de baseball – probabil The Yankees. Am un rucsac cu echipa asta si mai imi spune lumea prin Walmart sau prin autobuz “oh! Yankee fan!” “ I like your backbag”. Uhm… yea whatever :) M-am saturat sa le explic ca de fapt e singuru’ pe care l-am gasit sa-l cumpar de la Walmart si ca nu stiu o boaba despre baseball, asa ca doar le raspund “yea, thanx!”. Asa ca sunt “Yankee fan”, chiar daca vreau sau nu :P
- meci de fotbal american – aici chiar nu am nicio preferinta asa ca il las pe Rey sa aleaga ce echipa vrea el :)
- meci de basket, din NBA of course – aici as fi vrut sa-l vad pe Iverson (care joaca la Denver Nuggets) dar nu vine decat prin noiembrie prin zona in care o sa fiu eu asa ca o sa ma “multumesc” sa merg in Madison Square Garden si sa vad New York Knicks :)
- Washington DC – The White House si toate chestiile de pe acolo
- Baltimore – sa ma intalnesc cu colegele care sunt la Marriott acolo
- Ocean City – daca o mai fi vreme buna
- New York City - :D tot ce n-am apucat sa vad si poate inca odata ce am vazut :P
- Las Vegas – in ultima saptamana sper sa ajung pe acolo vro 2-3 zile
- Los Angeles – tot pe ultima saptamana… hopefully!
- Cam atat, cate mai vreti – credeti ca-s pe gratis? :))

Ce sa va mai spun? Va zic niste lucruri pe care eu le gasesc interesante despre SUA (ca sa nu zic ciudate). Ok. Sa incep:
1. STOP 4 WAY (sau STOP ALL WAY).
Asta-i semnul:


“Ce e asta, cum adica” va intrebati, probabil. Pai asta m-am intrebat si eu. Ce se intampla? Pai in intersectiile unde se afla semnu asta, toata lumea… opreste. Bun. “Si cine are prioritate?”, am intrebat si eu dovedindu-mi talentul de sofer ( :) ) Pai, pe principiul “primul venit, primul servit”, primul care ajunge in intersectie si opreste, e primul care pleaca. :| Ma distrez numai gandindu-ma la ce “succes” ar avea semnul asta in Romania :)) Ok. Deci le-a fost greu sa dea cu banu si sa aleaga o strada (din doua) care sa aiba prioritate asa ca au pus semnul asta. Sunt curioasa daca mai e pe altundeva in afara de SUA. Stie cineva?
2. Telefoanele mobile. Aici te costa si pe tine daca primesti un telefon sau sms. N-ai bani pe cartela, nu numai ca nu poti suna dar nici sa primesti. De asta e f costisitor sa ai cartela pre-paid aici. Eu am un plan lunar, unlimited calls & texts cu 60$ (bine, nu-l platesc eu, recunosc :P )
3. Don’t text and drive. Da. Ati citit bine. La radio aud zilnic asta. Adolescentii (si tinerii) sunt obsedati de texting (sms-uri) si multe accidente au loc pentru ca trimit sms-uri in timp ce conduc. Asa ca se fac campanii nu numai “don’t drink and drive” ci si “don’t text and drive”.
4. Telefoane mobile speciale pentru texting. Si NUMAI pentru texting. Uhm.. okay...
5. Si la ei se lucreaza la drumuri (imagine that!) si toata lumea ii injura ca le ia prea mult (IMAGINE THAT!) Ha! E ca la noi :)) Bine, ma indoiesc ca daca refac vara asta un drum, vara viitoare il refac pe acelasi :) Dar nah, totusi am zis sa va zic :P
6. Nicio sansa sa cumperi o picatura de alcool daca nu ai 21 de ani (sau un ID foarte foarte bine falsificat :P ) Multa lume ma invidiaza pe aici. I feel old! :| Am fost intr-un club si era ca in filme, cu cordon d’ala rosu la intrare, trebuie sa astepti un pic sa nu fie prea aglomerat. La usa fiecarui bar/club 2-3 bodyguarzi cat usa. Se uita la ID (pasaport in cazul meu) se uita la persoana, iar la ID, iar la persoana si abia apoi se intra. Uneori cand cumperi alcool sau vrei sa intri intr-un local te si intreaba data nasterii. Deci, e a very big deal sa implinesti 21 de ani aici! E de 100 de ori mai importanta si mai intensa petrecerea decat e la noi la 18 ani.
7. Cu viteza la masini deja stiti povestea. Eu una inca sunt socata cat de incet pot sa conduca americanii. La ce autostrazi au sa mearga DOAR cu 100-110 km/h! :O wow
8. Reclame foarte proaste si ENERVANTE. Bine, nu toate. Dar destule! Exemple: intr-un minut zic de vro 20 de ori numarul de telefon la care sa suni pentru produsul/serviciul respectiv! E ENERVANT!!! Toata reclama numai “Call…. Call…. That’s …..!” Aaaa!!! Make them stop!!!!! Alta care mi s-a parut de departe cea mai proasta: la nu stiu ce pastile de slabit (sunt zeci de produse de genu si toate reclamele is proaste, dar asta le-a depasit) so.. reclama era cam asa. Arata pe unu cu burta mare si ziceau: Arati asa? Si vrei sa arati asa? (si apoi aratau un abdomen d’ala cu patratzele) Atunci cumpara pastilele astea :| OMG! Si gata! Okkaaaayyy. Sigur cumpar! :P Daca toate pastilele alea si curele si cartile si cd-urile de genul ar functiona, n-ar mai fi americanii grasi. Dar atata timp cat exista fast-food la fiecare colt de strada, americanii o sa fie grasi. Sunt obsedati de fast-food. Dar asta stiati deja :P
9. De Romania n-a prea auzit multa lume. Stiu cate ceva despre Dracula. Dar stiu ca Dracula e din Transilvania… si nu stiu ca Transilvania e in Romania. :| Mda, got that a lot! Abia azi (dupa 3 luni) am dat de cineva care stia mai mult. Asteptand trenul in Saratoga am intrat in vorba cu cineva si m-a intrebat de unde sunt. I-am zis Romania. Si stia ceva de o gimnasta. I-am zis Nadia Comaneci.. si “oohh yea! That one.. Comaneci.” Dar cam atat. Numai Rey stie si de Orsova si de Sandero si de Timisoara si de 403 (hihi) si de Transfagarasanu si de cum se circula pe strazi la noi si de guvernu’ Boc :))) Si de tot ce mai e pe la noi :) Si bune si rele :P
10. Posturi de radio... desi sunt zeci (au si KISS FM), cam toate dau aceleasi melodii. Hm.. m-as fi gandit k ei ar avea de unde sa aleaga... dar nu prea. Cam acelasi playlist over and over again...
11. Tot ce vedeti in filme e complet adevarat. TOT! Absolut TOT! Cu "bisericutele" prin scoli, cu urmariri pe autostrada, cu rapiri si banci sparte cu luare de ostatici (aproape saptamanal cate o kestie de genu), taxi-uri care opresc doar daca ridici mana sau fluieri :) si cate si mai cate.... Deci, tot ce vedeti prin filme, completely true! :)
Mai sunt dar nu-mi aduc eu aminte :) Si nu ma prea pot concentra pentru ca apune soarele. Si mai scriu un pic, mai fac niste poze, iar scriu, iar poze. Amazing view.
Asa ca termin post-ul asta cu niste poze facute din tren. O sa pun asta pe blog cand ajung la hotel. Sper ca nu v-am plictisit, dar nu am mai scris de mult si am zis sa ma revansez :)
Va pup, mi-e dor de voi!





UPDATE: Uraganul EARL a fost un mare.. fas! A lovit, dar n-a lovit zona in care sunt eu :) Asa ca, NYC, HERE I COME!!! :)

2 comments:

  1. imi place foarte mult cum scrii :) acum cateva sapt am descoperit ca ai blog si asteptam o noua postare :) si eu am fost acum doi ani cu work and travel in state si toate chestiile pe are le ziceai in postul asta despre America m-au lovit si pe mine :) in special asta cu platitul atunci cand primesti un telefon :) uram chestia asta :)anyway, distractie acolo :)

    ReplyDelete
  2. Toate sunt valabile si in canada. Chestia cu always stop este si la ei si functioneaza perfect, si eu ma distram gandindu-ma cum ar functiona la noi.
    Have fun

    ReplyDelete