Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Wednesday, September 5, 2012

Schimbari

Intrebare simpla. Oamenii se pot schimba ?
DA!  Dar numai la... "suprafata".
Nu cred ca omul isi poate schimba trasaturile, principiile si obiceiurile pe care le are in mod... inconstient. De exemplu: gelozia. Nu cred ca un om gelos se poate schimba. Pentru ca ii sta in natura sa fie asa, pentru ca nu stie si pentru ca NU POATE fi altcumva. Iar acest lucru nu cred ca poate fi controlat, deci, nici schimbat.
In schimb, multe altele pot fi controlate si pot duce la o schimbare, sa zicem majora, a unei persoane.
O persoana naiva poate deveni tupeista, o persoana care punea pret pe incredere si daruire totala poate ajunge sa insele, o persoana "cuminte" care prefera sa stea in casa sa citeasca o carte poate deveni un "party animal", un fumator inrait se poate lasa de fumat (si invers), o persoana "la locul ei" poate ajunge sa calce in picioare, o persoana careia ii pasa, poate ajunge pur si simplu sa... nu-i pese. Si exemplele pot continua.
Acestea le consider de "suprafata". Sunt schimbari pe care le facem pentru a ne adapta la lumea in care traim (destul de agitata, daca e sa ma intrebati), pentru a evolua, pentru a descoperi cine suntem cu adevarat si mai ales, le facem pentru ca VREM si ca PUTEM. Iar oricine le face pentru ca i-a cerut prietena/prietenul e un mare idiot. Daca te schimbi, te schimbi pentru tine si pentru nimeni altcineva! Nu ar trebui sa faci asta pentru a-i dovedi cuiva, oricui, ca poti. Chiar daca exista sau nu momente de regret, chiar daca exista sau nu momente de "ce dracu' a fost in capu' meu?!", timpul nu poate fi dat inapoi. Niciodata nu vom mai putea fi cine am fost. Schimbarile, fie ele si greseli, ne construiesc personalitatea, ne ajuta sa fim cine trebuie sa fim.
Insa... ne oprim vreodata? Ajungem vreodata in locul si momentul potrivit in care sa spunem : asta e viata pe care vreau sa o traiesc in continuare! Am putea fi vreodata siguri de acest lucru? Sigur nu ne-am pune niciodata intrebarea "Ce-ar fi fost daca...?" ?
Nu stiu daca exista acest moment, eu una nu l-am descoperit inca.

Fiecare zi ne aduce in fata o decizie, iar fiecare decizie ne aduce in fata o schimbare. Pe care o acceptam, o adoptam, o dezvoltam si... ne schimbam!


0 comments:

Post a Comment