Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Friday, April 20, 2012

hipsters gonna hate!

In ultima vreme ma lovesc tot mai des (poate nu ma "invart" eu in cercurile care trebuie) de notiunea de Hipster. 
Ce e asta si cum se manifesta, v-ati putea intreba. Pentru varianta oficiala si nedigerata, puteti gasi pe wikipedia toate detaliile.
Pentru varianta neoficiala si usor de inteles, aruncati o privire si deschideti urechile in jurul vostru. Sigur aveti un prieten "hipster", iar daca nu, inseamna ca voi sunteti acela.
Si totusi, a fi sau a nu fi hipster ?
Conceptul de hipster descrie o persoana, care pur si simplu se simte ca fiind "prea cool pentru lumea din jur". Hipsterii au activitati mai mult sau mai putin sociale, hobby-uri si placeri (pe principiul, tu ce "Like-uri" ai?) de care mai nimeni nu a auzit si AU GRIJA sa ti le prezinte cu un aer de superioritate. Ceva de genul: ma, eu ascult formatia X, dar de unde sa stii tu de-astea!
De asemenea, au grija sa se fereasca de TOT ce e la moda (chiar daca sunt lucruri interesante/bune), sau ma rog, au grija sa nu se afiseze cu lucruri la moda (ex. iPhone-uri, iPad-uri) sau sa fie prinsi vizionand un videoclip Adele. Ei poarta tricouri cu mesaje deep and meaningless pt "muritorii de rand", nu se folosesc de tehnologia si serviciile disponibile la capacitati maxime, evidentiind in mod constant ca "pe vremea mea, era mai bine".
Este o delimitare fina intre hipster si nostalgic avand in vedere, sa zicem, internet-ul, telefonul mobil, muzica. Daca un nostalgic isi aduce aminte cu placere de o discheta, de o caseta, de un Nokia 3310 sau de mIRC, un hipster refuza smartphone-ul si facebook-ul (sau le foloseste in scopuri "hipsteresti") , el refuzand sa faca parte din "turma", considerandu-se mult superior.

Daca ar fi sa dau o definitie, aceasta ar fi: hipsterii sunt umbrele retardate ale persoanelor cool de acum cativa ani si a caror grija principala e sa arate ca nu au nicio grija.


Pentru exemplificare, modern hipster:

3 comments:

  1. 1.DE UNDE ACEASTA CONCEPTIE GRESITA??
    2.Observ o asemanare de 50% intre articolul tau si articolul lui DAMNDRUNK deci ceva nu e in regula.
    3. Nu stiu cu ce hipsteri ai interactionat dar NU TOTII SUNT asa,cunosc foarte multi hipsteri care sunt OK si sunt toti de gasca.
    4. Eu una, recunosc, sunt hipster si nu ma consider a fi cool, nu ma consider a fi superioara cuiva ci sunt ok cu toata lumea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habar nu am cine este damndrunk. Un link ceva?

      Delete
    2. Nevermind. Am gasit eu articolul.
      Cu putina atentie, ai fi observat ca el a scris http://damndrunk.blogspot.ro/2012/05/too-young-to-care.html in data de 27 MAI 2012. Daca te-ai fi uitat la postarea mea ai fi observat ca e din 20 APRILIE 2012. Adica mai bine de o luna inainte ;)
      Si acum sa-ti raspund la celalalte puncte.
      1. Nu este o conceptie gresita, intrucat este O PARERE exprimata PE UN BLOG PERSONAL. Nimic de aici nu poate fi "gresit", intrucat este O PARERE. Iar din cate stiu, cu totii avem dreptul la una.
      2. am rezolvat partea cu "plagiatul" da? :)
      3. evident ca "nu totii sunt" asa, de'aia suntem oameni si nu roboti, evident ca sunteti "toti de gasca", caci aveti gasca voastra ;)
      4. Mi se pare tare amuzant faptul ca recunosti ca esti hipster. Cred ca esti singura din univers care spune asta. Hipster e notiunea data de CEILALTI! Nu hotarati VOI ca sunteti hipster, hotaram noi. Iar faptul ca ai dat acest comment nu ma face decat sa cred ca esti un hipster wannabe. No offence ;)

      Delete