Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Friday, March 9, 2012

The KONY video

Daca traiti pe aceasta planeta si petreceti mai mult de 10-15 minute pe internet, greu de crezut sa nu fi auzit de "KONY video". Daca, printr-un miracol, niciunul din prietenii virtuali nu a dat share la acest videoclip, mai asteptati 1-2 zile. Are peste 50 milioane vizualizari pe youtube in 4 zile, deci este inevitabil.
Orice descriere facuta de mine acestui documentar poate fi prost interpretata, asa ca, cel mai bine, vizionati voi videoclipul.

Ce cred eu.
Pai, dupa cum tocmai mi-a spus si un prieten: "OMG OMG! Se-ntampla asa ceva??? N-as fi crezut! "...
What the fuck! Acum am aterizat pe lume?! Tre' sa se faca un video pe youtube ca sa ne sensibilizam si noi un pic referitor la Africa? Chestii de astea s-au intamplat tot timpul acolo. Si nu numai acolo, sunt tot felul de lucruri ORIBILE care se-ntampla prin lumea asta, si nici acolo nu sunt "drepturile omului" respectate. Asadar, DE CE ACUM?! Si , DE CE ACOLO?
O sa-mi spuneti poate ca nu am suflet, ca vorbesc prostii, ca sunt insensibila.
Sunt chiar foarte sensibila, dar sunt sensibila si cand imi "miroase" ceva suspect. De cand am auzit de videoclipul asta "socant" si l-am vizionat, mi-am spus: mda, sa vina iar americanii cu democratia! Spre deosebire de toti cei care au dat share acestui video, am dat o scurta cautare pe google referitoare la acest video. Irelevant sa spun ca e FOARTE contestat! Iar daca intrati mai in amanunt, veti afla ca in 2009 s-au descoperit importante resurse de PETROL. Si stiti cum e aia: any person between USA and OIL is a terrorist :)
Asadar, hai cu "democratia" americanilor
Numai ca, vedeti voi, americanii nu au "invadat" Africa pana acum pentru ca... nu le-au dat motiv! Oricat de mic! Nu aveau nevoie de foarte mult, dovada toate razboaiele de prin Orientul Mijlociu. Iar cu miscarea anti-razboi ce se duce prin SUA e mai greu sa apara: mergem sa invadam Africa, e acolo un nenorocit care rapeste copii si trebuie oprit! Si daca tot ne ducem, tre' sa construim si niste baze militare... si sa aducem si niste tancuri... si sa facem scoli, spitale... si sa "spreading democracy".
Eh, nu mai spune! Chiar?!
Deci, cum sa o luam pe ocolite, dar sa ajungem totusi in Africa cu ceva soldati?
Pai, hai sa facem un videoclip lacrimogen, cu muzica "de taiat vene", mai bagam si un copil inofensiv pe acolo,  punem videoclipul pe youtube si-apoi asteptam ca poporul american (si nu numai) sa ne IMPLORE sa invadam Africa! Daaaa... perfect plan!

Si chiar a fost planul perfect. Urmariti videoclipul!
"Noi nuuu vreeeem, nuuu se poaate... Africa nu este o amenintaaaaree pentru SUA... dar biiiiiiiine, daca voi vreeeeti!"

Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu americanii ca popor, sau cu conducerea lor. Asta au facut de-a lungul istoriei, asta vor face: hai sa dam cu democratia in ei.
Problema am cu oamenii (de pe tot globul) care acum au devenit tare sensibili la subiectul Africa. Nu stiu cati din ei si STIU unde se afla Uganda (de acolo e marele raufacator Kony ) pe harta. Dar lasa, hai sa stam cu curu' pe scaun in fata facebook-ului si sa dam share la videoclip. Eventual sa mai si comentam ca noi suntem sufletisti si NE PASA de copiii din Uganda si toti cei care nu dau share sunt niste insensibili ordinari.
Hai, sa mori tu ca-ti pasa? Dar acum o saptamana de ce nu iti pasa? Nu stiai?! Dar pe ce lume traiai....?????

And for my international readers, this video sums up everything I think really happened! :)
Oh, and, read this too: http://thedailywh.at/2012/03/07/on-kony-2012-2/


                                                                                          


Waiting for all of you to tell me I have no soul!


5 comments:

  1. Awwwww... you made me cry! Romania ar trebui sa-si vada mai intai de proprii copii ai strazii.

    De oamenii care mor de foame la colt de strada, de copiii comunitatilor defavorizate care sunt exploatati (trimisi la cersit, furat etc) si care pe viitor vor ajunge sa faca la fel sau mai rau.

    Sincer ma doare fix la 3 metri sub pamant de ce se intampla in Africa, Uganda, India, Pakistan, sau alte locuri decat cele din mediul unde locuiesc/traiesc.

    Cum ziceam si pe mess, despre India si copiii si fetele si femeile de acolo, de ce nu se face niciun videoclip lacrimogen? Sau acolo pot fi exploatate si violate pentru 1 dolar ? Unde sunt drepturile omului acolo ?

    Uite un videoclip care vorbeste despre multe din problemele societatii de azi: http://www.trilulilu.ro/video-diverse/nickelback-when-we-stand-together-2 .

    P.S. : Stau peste 10 ore online in fiecare zi! Si eu nu auzisem de KONY:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. My point exactly!
      Si uite cele 10 ore online, pan la urma ai vorbit cu mine si ai auzit de Kony ;)
      Nimeni nu va scapa, I'm telling you! :))

      Delete
    2. Am auzit de la tine, dar n-am fost curios sa si urmaresc cele 30 de minute sau cat tine clipul ala. :) Mai bine ma uit la Tom & Jerry si am mai multe de castigat decat daca imi pierd 30 de minute pentru un clip care imi arata doar un alt caz din multele care se intampla in lumea asta.

      Delete
  2. =)) Tare sau ce?!?!...a fost fain filmul...o sa fie trilogie??? Lasand gluma..eu imi tot bat gura de pomana de vreo 5 ani ca "se-nplanta" za globalizeition....ce Uganda?!?! ce Romania?!?!...astia se joaca Age of Ompires...si culmea!!! varianta online nu aia cand te duci cu PC-ul in brate la vecinu' sa faci retea...nu tati...a dat connect...a sarit lumea...vrem vrem...pe sistemul ca**-t* pe noi...ma tii minte Cata draga cand a fost mizeria cu Serbia de zburau F-16 sau ce draq erau alea peste Orsova?!?! si toata lumea maaaaama ce cool...nu e cool prietene...e vreau sa vad pescarusi pe cer nu F-16...asa si cu Uganda...de ce Uganda...I mean of all the freakin' 3rd world countries in the world they picked Uganda...really?!?!? isn't maybe..MAYBE...because it's right in the center of Africa?!? Huh??? If they wanned to make a difference why didn't they make a campaign in Somalia or Sudan...real campaigns...but noooo lets do a military campaign...vorba ta Cata...si daca tot veni vorba hai sa dam si cu o baza militara...ca tot suntem in centrul Africii...suntem prea multi si suntem degeaba..pe planeta ma refer...mai picati mah si pe margini ca doar pt voi pamantul e inca plat...IDIOTS!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact. Tre sa fi de-a dreptul idiot sa crezi ca cineva din lumea asta are ceva de spus. Suntem niste marionete, iar atzele sunt tzinute de peste ocean. Este doar o iluzie de libertate. Practic toate "optiunile" duc la acelasi rezultat. Rezultat ales de americani. Noi doar alegem "ruta".

      Delete