Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Wednesday, March 7, 2012

Cum sa vezi cine iti viziteaza profilul pe facebook



Pe principiul "oamenii este TARE curiosi", tot mai multi vor sa vada de cine sunt urmariti pe facebook
Exista zeci de aplicatii, de genul "profile visitors", dar imi pare rau sa va dau vestea proasta, NICIUNA nu e reala. Asa ca, va rog, nu mai instalati toate tampeniile... pt ca apoi va mirati de ce aveti virusi.
Nu exista, asadar, nicio aplicatie 100% concludenta si nici nu cred ca va fi prea curand.
Exista totusi doua modalitati prin care ne putem da seama cam cine a "socializat" cu noi. Fara ca noi sa stim uneori :)
Facebook-ul este o retea, iar ca orice retea se bazeaza pe... legaturi! Legaturile se bazeaza pe... istorie! Dupa cum ati observat cand cautati o pagina/persoana cu care socializati mai des, va apare ca fiind prima (sau a doua) optiune! Asta pt ca facebook-ul a facut conexiunea intre voi si "te ajuta" sa o gasesti mai repede.
Pe acelasi principiu, puteti vedea cine v-a si "urmarit"!
Urmatoarele smecherii le-am aflat si eu acum ceva vreme, de pe net. Pana acum a fost un secret bine pastrat, insa am zis sa impartasesc aceste lucruri cu voi. Chiar daca asta inseamna ca cei care ma "urmaresc" vor afla ca stiu, dar si cei pe care ii "urmaresc" vor afla. Eh, trebuie si sacrificii! :)

Dar, mai putine vorbe, mai multe... poze.

1. Ca sa vedeti ce PRIETENI (din lista) au socializat cu voi (cu sau fara sa stiti voi) nu trebuie decat sa aruncati un ochi pe... profilul vostru. :) Acolo in stanga aveti "top 10" friends. Dupa cum ati observat ei se tot schimba, insa ei sunt cei care v-au dat in ultimul timp un like/un comment/un share sau pur si simplu s-au pus la punct cu ultimele postari ale tale :)

2. Ca sa vedeti cine va urmareste, chiar FARA sa-l aveti in lista, nu trebuie decat sa... fiti pe facebook, sus pe bara de search si sa va interesati de respectiva persoana.
Exemplu: Ma gandesc ca o persoana, sa zicem "Oana" se tot uita la mine pe profil, fara ca eu sa o am in lista. Ma duc in bara de Search, scriu "O" si ma minunez! E chiar prima optiune! Daca nu am urmarit-o eu (si astfel facebook-ul a retinut ca ma cam intereseaza aceasta persoana), inseamna ca ea m-a urmarit pe mine :)

Atentie asadar! Daca voi ati "urmarit" o persoana si ea apare prima optiune, nu este neaparat ca si ea v-a urmarit pe voi... Insa daca voi nu ati stalk-uit si apare totusi printre primele optiuni, atunci e clar :)


Nici aceste modalitati nu sunt 100% concludente, insa, de cand am aflat de aceste lucruri, s-a cam potrivit. In sensul ca in stanga imi apareau persoane care-mi dadeau like-uri, commenturi, iar sus in bara daca scriu prima litera, prima optiune este pagina/persoana pe care o caut (daca socializez mai mult pe acea pagina sau cu acea persoana). Mai mult, din cand in cand in primele optiuni mai apare si cate un "ex" pe care nu-l am in lista. :)

Sper ca v-a placut postarea! Imi pare rau sa-i dezamagesc pe "stalkers" :)
So, in concluzie, nu mai instalati toate prostiile ca sa vedeti cine v-a vizitat profilul... aceasta informatie e chiar sub nasu' vostru :)
_______________________________

Si acum, ceva mai oficial. Click pe link pt a merge la articol. Platforma Facebook nu permite niciunei aplicaţii legitime să colecteze date legate de traficul pe pagina unui anumit utilizator. Toate mecanismele asemănătoare cu cel descris in acest articol sunt menite să atragă un public cât mai numeros pe pagini care pot fi, ulterior, folosite pentru răspândirea de linkuri periculoase.

7 comments:

  1. :) La faza cu "Oana" m-am simtit si am zis sa te caut si eu, desi ma ai in lista. :)
    Asa este, apar cei cu care interactionezi mai des.
    Cat despre aplicatiile de tipul asta... sunt si tot felul de clipuri de genul : vezi filmul la care nu poti sa te uiti. Normal ca orice om (sau aproape orice om!) da click sa vada.
    Si uite asa apar virusul, colt cu furtul de identitate si alte probleme.

    ReplyDelete
  2. dar pentru timeline, unde apar prietenii ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta nu pot sa-ti spun, nu am activat inca timeline-ul. Dar a doua varianta (cea cu bara de search) trebuie sa fie valabila si pt timeline.
      Oricum e mai "sigura" decat orice aplicatie fantoma. :)

      Delete
  3. banuiesc ca in dreapta sus

    ReplyDelete
  4. ai eu cred la fel sunt de acord cu tine dar totusi daca eu banuiesc pe cineva din start eu il caut deci apare acel nume ,de unde stiu ca nu se intampla si invers e o cacealma totala ori eu sunt de vina ca banuiesc pe cineva? cine pe cine cauta va ramane un mister,si e mai bine asa altfel ne-am crea antipatii si ne-am certa aiurea din moment ce nu ti-e in lista nu ai ce sa-i faci nu?

    ReplyDelete
  5. Automat facebook iti pune in fata utilizatorii cu care tu interactionezi mai mult sa iti fie usor sa tii contactul cu ei, facebook vrea ca tu sa fii aproape de prieteni, cunostinte pe care tu le cunosti cu adevarat.Acolo in top 10 sa zicem nu sunt persoanele care te-au vizitat des ci persoanele dragi tie de care chiar iti pasa :))) algoritmul de filtrare e facut in asa fel in cat sa iti fie usor sa tii legatura cu cei cunoscuti foarte usor sa nu stai sa cauti de inebunesti o persoana...vezi in lista de prieteni persoane care nu ai vb nicio data sunt in jos si primele sunt astea recente :))) CINE MI-A VIZITAT PROFILUL PE NET E INVENTATA DE UN hacker CARE LA RANDUL LUI PROGRAMEAZA UN VIRUS SA VA PAPE PRIETENI DIN LISTA DE FB - LE DORESC SUCCES NAIVILOR!!!!!

    ReplyDelete
  6. Daca eu am cautat respectiva persoana iar apoi am sters-o din istoricul de cautare si tot apare ca fiind prima persoana cand scriu O (Oana) asta inseamna ca si ea ma cauta ? :)

    ReplyDelete