Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Thursday, January 12, 2012

Salvare pentru SMURD

UPDATE: Speriat de posibile proteste (de care nu a scapat) Basescu a cerut Guvernului retragerea Legii Sanatatii. Evident ca el in mod normal n-ar trebui sa se bage in chestii de genul (atributiile sale fiind cu totul altele), dar trecem peste, pentru ca ne-am obisnuit. Astfel, 45 minute mai tarziu dupa conferinta de presa prin care Basescu "a inteles ce vor oamenii" (?!) si a cerut in mod public lu' Boc sa scoata legea, acesta s-a conformat (normal) si legea a disparut de pe site.
In acest moment sunt aproximativ 1000 persoane la Cotroceni care striga "Demisia!" si evident, arhi-cunoscutul "Iesi afara, javra ordinara!".
Imi place maxim! :)
Asadar, romanii au aratat ca n-au murit, ci au fost salvarea SMURD-ului.
Bravo!

Mai-marii Romaniei fac ce stiu mai bine. Sa distruga si acel putin care mai functioneaza bine in tara asta. Sunt convinsa ca ati vazut campania ce se duce pentru Salvarea SMURD si in principal, campania de sustinere pentru Raed Arafat. Nu stiu insa cati din voi si stiti ce anume sustineti.
Pai pe scurt, ar fi asa: Basescu vrea sa privatizeze sistemul de urgenta.  Zice el, daca apare concurenta, apar si investitiile (mai multe elicoptere, mai multe echipaje disponibile etc). Ar fi chiar bine, daca ar veni din gura oricarei alte persoane. De fapt nu e chiar asa frumos pe cum pare.
Practic, ce vrea el? Banii de la contribuabili (procentul pt sanatate din salarii) sa ajunga la Fisc si de aici sa ajunga la societati private de asigurare. Deci, cum ar veni, ele sunt societati private, dar NOI le dam bani sa-si cumpere ambulante, elicoptere etc.
Cu aceasta "tehnica" s-ar opri finantarea SMURD-ului. Vedeti legatura?
Si un exemplu practic, eu cad pe strada, cineva suna la 112... Cine vine? Ambulanta privata sau ambulanta publica? Daca vin cei privati, o sa ma trateze inainte sa le dau bani?
Asadar, cu aceasta privatizare nu este Raed Arafat de acord... astfel incepand rafuiala dintre el si Basescu la care am fost martori zilele astea, rafuiala care s-a concretizat cu demisia d-lui Doctor.
Arafat insa se bucura de sustinerea noastra, pentru ca el a pus pe picioare acest sistem SMURD si noi stim asta. Pentru ca SMURD-ul a avut mii de interventii si mai tot timpul sunt primii la locul unui accident.
Pentru ca SMURD-ul este unul din putinele lucruri care FUNCTIONEAZA bine in Romania.
Suntem cu totii constienti ca la noi se poarta principiul "Daca e stricat, nu-l reparam", dar oare cand vor adopta romanii principiul:
If it's not broken, don't fix it!

In mai putin de o zi, pagina Salvare pentru SMURD are peste 100.000 sustinatori.
Dati si voi un "Like":  http://www.facebook.com/SalvarepentruSMURD

0 comments:

Post a Comment