Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Tuesday, May 24, 2011

coordonatele: Faliraki, Rhodes Island - Greece

:)
e SUPERB!

Nu va puteti imagina cum este aici, cum sunt oamenii aici... decat daca vedeti cu ochii vostri! Ce criza?! Ce revolte? Prostii.. aici e ALTA LUME!
Cine zice ca romanii sunt ospitalieri inseamna ca n-a fost in Grecia! Toata lumea se poarta extraordinar de bine cu mine (nu doar cei din hotel).
Marea e de un albastru minunat... peisaje fabuloase... Plin PLIN de turisti straini (de ex. in hotelul in care lucrez sunt in momentul asta aprox 1000 de persoane... si NU a inceput inca sezonul!) Chiar ieri eram in statia de autobus si in jurul meu se vorbeau 4 limibi diferite! Si niciuna greaca!
Romani in orasul in care sunt eu acum (Faliraki) nu prea am vazut (decat un tip care lucreaza la hotel), in schimb am vazut/auzit/vorbit cu catziva in Rodos City (capitala insulei ).
Asemanari si deosebiri cu Romania?
Pai nu prea exista termen de comparatie, pentru ca toata lipsurile (acelea cateva pe care le-am gasit) palesc in fata personalitatii grecilor! Mi-e greu sa va explic asa ca va trebui sa ma credeti pe cuvant ( :P ) sau sa veniti sa va convingeti!
Ok... si la ei birocratia e in floare (am stat 2 ore la o coada sa-mi rezolv cu taxele). Deosebirea insa consta in faptul ca daca te duci, ai si rezolvat! Nu mai vii a doua, a treia zi ca nu stiai ca trebuia sa aduci una alta. Totul este foarte clar, stii exact unde si ce trebuie sa faci (daca m-am descurcat EU singura fara sa stiu o boaba de greaca!)
Preturile sunt un pic mai mari ca la noi, bine, nu exagerate... Dar avand in vedere ca sunt intr-o statiune turistica, 1.80 eur pe o sticla de 1,5L de coca-cola nu e chiar asa de mult :). Daca iesi la o terasa/ restaurant un suc e vro 2-2,5 eur... Asta ca sa va faceti o idee. Un gyros e 2 eur ;)) mama si ce bun e!!!!!! :)
Ok.. what else..
a..muzica! M-AU TAMPIT... DECI M-AU TAMPIT cu Inna...si cu mr saxobeat (nusj cine canta)!
OMG!!!! Peste tot... toate cluburile!
Bine.. irelevant sa va spun ca nu stiu ca aia care canta sunt romani (ba chiar de Inna se stie ca e rusoaica - ?!?! ) :)
Cam atat cred ca am sa va spun. Detalii + Poze = Facebook :)
V-am pupat!

1 comment:

  1. super,ce imi spui tu ma cam bucura,pt ca eu anul asta voi veni acolo pe insula la munca pe 6 luni,sper sa fie bine,am fost in cipru in ultimii 2 ani si mam lovit de multe diferente rasiale,cipriotii desgustatori ca si caractere,o gramada de mizerii,plin de romani care nu ne fac cinste mai deloc pe acolo,sper ca in rofhos sa fie mai bine

    ReplyDelete