Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Saturday, October 31, 2015

Ţara creierelor spălate

Trebuie să recunosc că până azi-dimineaţă nu auzisem în viaţa mea de formaţia “Goodbye to Gravity” şi nici de clubul “Colectiv”.
Am aflat de tragedia petrecută aseară de pe facebook, am văzut câteva poze, am citit câteva bloguri, articole şi comentarii.
Am ajuns la o singură concluzie: ţara asta e o adunătură de creiere spălate!

Să trăieşti în anul 2015, secolul XXI, să spui şi să GÂNDEŞTI că a fost mâna lui Satana… Nu, e prea mult pentru mine!
Că ăia au cântat nu-ştiu-ce melodie cu moarte, că se numeau “Goodbye”, că erau în nu-ştiu-ce combinaţie de data şi care e nu-ştiu-ce număr satanic.
Nu… refuz să cred că aşa ceva e posibil. E o glumă, nu? Oamenii ăştia nu există în realitate, nu? Oamenii ăştia nu trăiesc zilnic printre noi, nu?
Am citit comentariul unuia şi zicea că “aşa le trebuie, că sunt drogaţi, tatuaţi, şi că l-au invocat pe Satana”.
Băăă… voi sunteţi sănătoşi la cap???

Pe cealalta parte, îi găsim pe cei care dau vina pe biserică pentru lipsa locurilor in spitale şi lipsa aparatelor. Pe bune!? Acum aţi realizat ? Când vreodată a avut România spitale şi aparate? Acum realizaţi că e corupţie? Acum realizaţi că se dau bani pentru catedrale şi nu pentru spitale?
Ce-ar fi să vorbiţi cu prietenii şi cu familia voastra să nu-i mai dea 4-500 lei preotului când se căsătoresc sau când îşi botează copilul? Ce-ar fi să-i spui lu’ bunică-ta să nu se mai ducă să se târască la moaşte? Ce-ar fi să-i zici prietenei să nu-şi cumpere portofelul ăla de pe okazii care „a fost în pelerinaj la Arsenie Boca” ?
Ăsta e poporul, aşa sunt creierele: spălate! Biserica, preoţii, toţi politicienii, şefii, directorii, profită de asta. Asta e ţara. Ce dacă sunt eu cu tine şi cu încă 100 000 împotrivă? Sunt 1.000.000 pentru.

A treia categorie e a celor care au fost direct afectaţi de tragedie. Cei care îi mulţumesc lui Dumnezeu că au scăpat. Arrgh!!! Am mai avut discursul ăsta şi la tragedia de la maternitatea Giuleşti...
Cei care au murit, părinţii care şi-au pierdut copilul.. cărui Dumnezeu să mulţumească??? Cei care au murit arşi de vii, sau călcaţi în picioare de „cei protejati de Dumnezeu”... ei??? Ei cui mulţumesc? Sau ei pe cine acuză? Tot pe Dumnezeul care te-a salvat pe tine?!


Nu te-a salvat Dumnezeu. Te-a salvat norocul de a fi aproape de ieşire. Te-a salvat asistenta sau doctorul ăla pe care îl înjurai poate acum câteva luni pe facebook şi îi spuneai că e “şpăgar”. Am mai văzut un comentariu “doar bunul Dumnezeu îi poate ajuta acum pe cei din spitale”. Nu, bă! Doctorul ăla care nu a dormit de 2 zile şi care lucrează pe 3 lei/lună. Ăla îl poate salva… şi soarta!

Ieri nu a fost niciun Dumnezeu. Ieri a fost un accident. Un accident care se poate întâmpla oriunde şi oricui.

În fiecare zi ne asumăm un risc. Fiecare decizie pe care o luăm este supusă unui risc. Că vecinul e un idiot şi a uitat butelia aprinsă şi a sărit tot blocul în aer; că mergi pe stradă şi îţi cade o cărămidă în cap; că te urci în maşină şi intră un dobitoc în tine; că eşti fotbalist şi ai un atac cerebral pe teren; că eşti în avion şi se opreşte motorul; că eşti poliţistul care deschide o coloană oficială, dar cazi într-o gaură de canal şi mori; că te duci la un concert la trupa ta preferată şi ieşi de acolo într-un sac.

Sunt riscuri la care ne supunem, sunt riscuri care ne fac să trăim... atât cât de mult şi de bine se poate.
Accidents fucking happen.

Sunt convinsă că mai sunt zeci de mii de cluburi/ baruri/ localuri doar cu o ieşire sau la care s-a folosit material foarte inflamabil pentru izolare.
Da, ce s-a întâmplat aseară a fost o tragedie. Sunt sigură şi că se va găsi un vinovat, cineva va trebui să fie ţapul ispăşitor. Că este tipul care „s-a jucat cu focul”, că este patronul clubului, că este organizatorul, că este cel care le-a dat aprobarea de funcţionare. Cineva va plăti. Însă nu asta va trebui să ne mulţumească.

O altă tragedie se poate întâmpla din nou... oriunde.