Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Tuesday, November 5, 2013

Barbati 1 vs. Barbati 2

De ce vor femeile un barbat din prima categorie?!
Pai... pentru ca ne place sa il controlam. Pentru ca ne place sa-l schimbam, ne place sa fim cele care il transforma din baiat in barbat. Pentru ca ne place sa-l invatam sa-si asorteze hainele, ne place cand ne intreaba cum sa se imbrace la un eveniment, pentru ca ne place sa-i dam sfaturi, pentru ca ne asculta, pentru ca stie ca ii vrem binele, pentru ca facem din el un barbat care intoarce priviri pe strada. Pentru ca ne place sa-l facem atent la detalii, pentru ca ne lasa pe noi sa facem alegerile pentru el, pentru ca noi alegem filmul, ce si unde mancam, pentru ca noi hotaram daca si unde iesim. Pentru ca ne place sensibilitatea si emotia din ochii lui. Pentru ca intelege ca "nu-i frumos" sa ne sarutam in public. Pentru ca renunta la obiceiurile lui (proaste) pentru noi, pentru ca nu ne spune niciodata "nu", pentru ca nu incearca sa ne schimbe. Pentru ca stim ca nu poate fi suparat pe noi, pentru ca ne poate ierta orice, pentru ca ne iubeste.
Pentru ca ei sunt "baietii cuminti". Ei nu ne-ar frange niciodata inima. Ei sunt cei care au fost, sunt si vor fi cei raniti. Pentru ca noua, da, ne place controlul. Iar acesti barbati sunt ca un... proiect. Pe care, dupa ce ne-am saturat sa "muncim" la el, il dam lumii. Il dam unei alte femei, care cu siguranta va aprecia "munca" celei de dinainte. Iar pentru ea, el poate fi barbatul din categoria a doua.

De ce vor femeile un barbat din a doua categorie?!
Pentru ca, la dracu', vrem sa fim salvate! Pentru ca dincolo de independenta, motivatia si forta oricarei femei se afla o printesa delicata si fragila care asteapta sa fie salvata. Da, vrem acel barbat sigur pe el, care stie ce vrea si stie ce vrem. Pentru ca vrem sa fim femei, sa ne simtim in siguranta, pentru ca nu vrem sa luam noi toate deciziile, pentru ca vrem sa facem greseli, pentru ca vrem sa nu ne pese de ce zice lumea din jur despre noi, pentru ca vrem sa ne sarutam in public, ca doua animale pline de dorinta. Pentru ca vrem sa aiba grija de noi, pentru ca ne place cand se prosteste, pentru ca ne plac glumele lui (chiar daca le-am mai auzit de zeci de ori). Pentru ca ne place siguranta si aroganta din ochii lui. Pentru ca vrem sa fim iubite de un barbat si pentru ca vrem sa iubim un barbat. Pentru ca mai mult decat sa avem controlul, ne place sa-l pierdem. Pentru ca, desi el e un porc pentru 1000 de femei, este printul pentru una. Pentru ca nu esti perfecta in ochii lumii, dar esti in ochii lui. Pentru el, tu esti salvarea, iar el e salvarea ta.