Pagini

Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist.

Saturday, February 26, 2011

10 pasi...

Inspirata de postul lui Alex (Born in Romania) m-am gandit sa va enumar cei 10 pasi de urmat pentru a deveni presedintele Romaniei pentru cel putin 6 ani.

1. Identificarea publicului tinta: Proştii! Slava Domnului Romania nu duce lipsa (vreo 5 milioane)
2. Hranirea prostilor cu ”adevaruri” : Sa traiti bine!; Salariile profesorilor vor creste cu 50%; Vin comunistii si mogulii!; Nu avem nevoie de imprumut de la FMI!; Romania nu va intra in criza! etc
3. Folosirea cuvintelor neadecvate unui presedinte, pentru a arata ca suntem un om obisnuit, ca oricare altul: tiganta imputita; gaozari; hă-hă-hă eram sub influenta bauturilor alcoolice si altele din acelasi registru institutional.
4. Lovirea unui copil cu pumnul in fata si apoi, evident, negarea: E un trucaj ordinar! Rusine Dinu Patriciu… Chiar asa.. Rusine!
5. Recompensarea celor care au prestat bine la alegeri (vezi cazul Bacconschi – fost ambasador la Paris, unde s-a “votat” cam la 2-3 secunde, actual ministru de externe facand “eforturi monumentale” sa nu cada sub vraja D-nei Udrea)
6. Aparitii televizate doar la pupincuristi care-si incep discursul cu “Va consider cel mai bun presedinte pe care l-a avut Romania – vezi B1 Tv. Nepararat trebuie sa-ti dai cu parerea despre problemele tarii ca un cetatean observator si nu ca o institutie ce ar trebui sa faca ceva pentru rezolvarea problemelor.
7. Petrecerea timpului ascultand telefoane si/sau citind stenograme. Nu stii niciodata pe cine trebuie sa aduci pe “calea cea dreapta” cand isi ia lumea in cap… Niste razvratiti…
8. Instalarea unui guvern in frunte cu un prim ministru mereu credincios, nerazvratit ca altii. In principiu, instalarea persoanelor potrivite in pozitia potrivita (vezi DNA, CNA, Parchetul, Curtea Constitutionala) si bineinteles, oferirea a tot ce e mai bun pentru “fetele lu tata”, in special pentru mezina plina de “succesuri”.
9. Incalcarea Constitutiei. Stabilirea masurilor ce trebuie luate de Guvern; implicarea directa in problemele interne ale partidului din care am provenit (intruniri cu organizatiile judetene, consfatuiri peste consfatuiri cu usa inchisa, departe de ochii mogulilor rai). Trebuie insa lucrat si la scurgerea de inregistrari… asta ca sa nu aparem in fata camerelor sa zicem ca am discutat despre asta… iar 10 minute mai tarziu sa se auda ca am vorbit despre alta. Atentie mare, asadar!
10. Ultimul si cel mai important pas: Trebuie sa ne comportam ca si cum am fi in opozitie… Deviza pe care trebuie sa o urmam si cu care sa-i hranim pe cei din grupul tinta: Eu am vrut… ei nu m-au lasat!


O poza mai mult sau mai putin simbolica:

Friday, February 25, 2011

Eterna si fascinanta Romanie...

2 subiecte au fost intens dezbatute in ultima perioada. Am intuit ca sunt mult prea discutate ca sa le expun si eu pe blog.
Vamesii si Bercea Mondial.
La vamesi e simplu: trebuie sa fii prost sa crezi ca mita/coruptia era doar la nivelul expus de "autoritati", adica la vamesi si politisti. E vorba de zeci de milioane de euro, nu de un pachet de biscuiti sau 10-15 euro cat se dadeau sa inchida aia ochii ca ai 10 cartuse de tzigari in portbagaj. Sa fim seriosi. De ce s-au facut "controale" doar la unele vami si nu la toate? Si de ce piramida, pardon, "tabla de sah" (?!) s-a oprit doar la liderul de sindicat? In fine... mult prea dezbatut subiectul.
Pt subiectul Bercea Mondial voi fi si mai scurta: 8 palate; 119 dosare, NICIUNUL ajuns in instanta; prietenia si dansul cu presedintele tuturor romanilor, Incrucisatorul Basescu... si bineinteles cumetria cu fratele presedintelui. Penibilii vor spune: pai uite ma ca autoritatile isi fac treaba... Da!!!!! Sigur ca da :|... Dar de ce nu le`au facut in ultimii ani? Si DE CE acum? Oare pt ca Basescu e un pic disperat?.. Se prea poate.
In fine, au mai fost stiri cu Basescu in rolul principal, de genul: unde pun degetul e coruptie in ministerul de interne. Bine zice Mircea Badea aici: Abia astept sa vina Basescu la putere sa poata sa faca curatenie si sa "reformeze" statul. Ca in ultimii 6 ani a fost Iliescu cu comunistii,cu minerii si cu mogulii la putere.. si uite in ce hal a ajuns Romania. Sa vina odata Basescu sa faca curatenie... ce atata coruptie... :|
Ok... am "analizat" si subiectele mondene.
Pana una alta... m-am angajat part time, asa sa nu ma plictisesc pana plec in Grecia :) Iar pt acest lucru (ca m-am angajat) am fost certata de o profesoara.. ?! Eu nu mai inteleg nimic din tara asta. Vorba lu Roxy: "tara asta e intoarsa cu fundu`n sus"... "Pai stiti d-na profesoara... pt mancare, alea alea... trebuie bani!.. Acum... ma scuzati ca m-am angajat...... :| ", trebuia sa-i raspund, dar eram prea ... ugh.. nevermind
Anyway... imi place mult in tara asta! Mult mult de tot. Ma distrez cu ce e la tv (by the way.. SOC! Divorteaza Moni de Iri... :| mda..), afara zapada ca in mijlocul iernii..numai ca noi am cam vrea..stii.. PRIMAVARA?!!! D'alea cu "floricele pe campii" cand primim?
Ok.. mai aveam un subiect de discutie, dar m-am lungit destul cu nimic... asa ca ala va urma peste cateva zile

Daca aveti nevoie sa va binedispuneti (oricare ar fi motivul)... enjoy:

Monday, February 7, 2011

Netul nostru cel de toate zilele



De doua zile nu am net in camin. Pentru a sintetiza problema intr-un singur cuvant, acela ar fi "disperare".
Pentru a sintetiza problema intr-un cuvant si mai scurt, acela ar fi "HAOS!!!".
Dependenta e un cuvant prea mic pentru a descrie atasamentul meu fata de internet. De doua zile sunt fara google, youtube, facebook, friend requests, cityville, rummy, mess, buzz-uri, nopti pierdute in fata laptopului. Dezastru!
Ieri am "furat" un pic de wireless de la cea mai norocoasa camera din camin (singura la care ink merge :| ), status adecvat situatiei: Caut net si nu gasesc... caut net si nu gasesc... tot netul sa apeleze la mine!
Nu mi-am putut face damblaua... Hopeless... Am lasat-o balta pana sa nu dau cu laptopu de pamant si m-am dus sa invatz (am examen azi... si am zis k o fi un semn...).
Ajungand in aceasta situatie de-a dreptul obsesiva pentru internet, azi-noapte cand m-am pus in pat, mi-am adus aminte cu... nostalgie de inceputurile internetului. Asa ca va propun un flashback... pentru cei care va mai aduceti aminte...
Cluburile de net... mIRC... nickname-uri...ping-uri (cand aveam lag)... canale... trivia! :)
Prin 2002 mi-am luat si eu calculator... pffff... Performant nu gluma, dovada ca inca il mai am (si inca merge) cu o usoara upgradare de rami. Irelevant.
Mi-am luat calculator... minune mare. Pai.. sa bagam internet!!! Aveam net de la romtelecom! Singura posibilitate pe vremea aceea. Iar cand erai conectat la net, nu mergea telefonu... :D... Conectarea dial-up...(aaa.. that sound!!!) iti mergea numa daca incercai pe la ora 10 fara cateva minute (seara). Dupa 10 puteai sa-ti iei adio. Iar ce era pe timpul zilei, era SCUMP!!! De la 10 era mai ieftin :) Si nu plateai abonament lunar, plateai cat stateai... Am inceput cu mIRC-ul acasa (aia era moda)... Incet incet m-am adaptat si noului trend, yahoo messenger. Da, chiar! V-ati intrebat vreodata de ce yahoo messenger 6.0 a fost PRIMA varianta de mess? A auzit cineva de yahoo messenger 1,2,3,4 sau 5? Ca eu nu... Sau poate nu mai stiu eu...
Mi-aduc aminte cand am descoperit primul site de unde pot downloada muzica! wow!!! Luam o melodie in 15 minute!!!! Mama ce viteza supersonica! Apoi am facut greseala de a spune tuturor despre site... si s-a ales praful. La propriu.
De atunci m-am hotarat sa tin "descoperirile" pentru mine. Ulterior a aparut Kazza Lite (un fel de DC) si mai faceam trafic si pe acolo:)
Nu aveam stick-uri, dvd-uri...(inca mai erau la moda dischetele.. cat aveau alea? vro 2 MB? :)) ) asa ca transferurile de pe un comp pe altul se faceau, in principiu, cu... hard-ul. Scoteai hard-ul, il conectai la celalalt comp... si bagai ce apucai: muzica ! filme... Mi-aduc aminte ca trebuia sa schimb jumper-ul de pe master pe slave, hm.. eram experta la dezmembrat comp-uri. Cine avea rack pentru hard... deja era avansat in tehnologie! :)
Mi-aduc aminte ca veneam in Timisoara la frate-meo si aveam hard-ul in geanta... pfff... Aveam filme din reteaua de camine din Timisoara!!! Toata Orsova ma stia! :))
In final.. punctul culminant. Am ajuns la facultate... camin.. Timisoara! Net gratis & non stop!
Aici obsesia mea a devenit de-a dreptul dependentza. Primul lucru pe care-l fac cand ma trezesc si ultimul inainte sa ma pun sa dorm: being online.
Am fost alaturi de el in fazele incipiente, care par atat de departate... si totusi mi le aduc aminte perfect, am crescut alaturi de el, iar el ma lasa cand mi-e lumea mai draga... :)
Anyway... acum scriu intr-un word, voi posta asta cand voi vedea "goagal-ul" incarcat :).. who knows when would that be...

Voi? Ati putea sta fara internet 2 zile? Bine, excludem excursii, cresterea copiilor, teambuilding-uri, deplasari de la munca si alte lucruri de oameni mari care v-ar ocupa tot timpul :) Daca pur si simplu nu aveti ce face si nu sunteti workaholic (uite in cazul meu, chiar daca sunteti in sesiune:P )... puteti sta fara net 2 zile???
Pana una alta... ma pun sa invatz si astept un miracol...
Bye!!!
UPDATE: A revenit netul... dar doar la o parte din camin... Asa ca acum sunt conectata la un wireless: Mona.
Ms MONA!!! :) (whoever u are)... ur a life saviour!!! :)